időjárás -3°C Adél 2023. január 29.
logo

Rémhírterjesztő sms-ek miatt indított eljárást a rendőrség

Munkatársunktól
2022.12.09. 12:14 2022.12.09. 15:13
Rémhírterjesztő sms-ek miatt indított eljárást a rendőrség

A kiküldött rémhírterjesztő sms-ek szövege és Varju László mai sajtótájékoztatójának címe szinte ugyanaz.

Jelentős mennyiségű sms-t szétküldve próbálnak rémhíreket terjeszteni a magyar ügyfelek körében. Az üzenetekkel arra akarják rávenni az embereket, hogy pénzüket, megtakarításaikat minél előbb vegyék ki a pénzintézetekből.   

 – Gyorsan bankból kivenni a pénzt, otthon széfben tartani, mert „a gazemberek ellopják” – olvasható az sms-ben.  

Az akció végrehajtói vélhetően egy újabb forint elleni támadást próbálnak meg előkészíteni.    

Varju László DK-s politikus ma délután lényegében a most terjedő sms-ekével egybevágó címmel tart majd sajtótájékoztatót, ami azt a gyanút erősíti, hogy a dollárbaloldal áll az akció mögött.  

Lényeges körülmény ezenkívül, hogy az üzenetek hasonló körben terjednek, mint az országgyűlési választásokat megelőzően, a dollárbaloldal kampányát támogató sms-dömping idején.    

Emlékezetes, akkor a szolgáltatók és a hatóságok közös vizsgálata megállapította, hogy a telefonos kampányt egy közbeiktatott cégen keresztül a Bajnai Gordon volt kormányfő nevével fémjelzett DatAdat osztrák leánycége rendelte meg, és a művelethez szükséges hatalmas adatbázist is ez a vállalkozás biztosította. Azóta kiderült, hogy a baloldal kampányához szükséges milliárdokat Amerikából küldték és csatornázták az említett DatAdat-cégcsoport felé.  

Mivel a mostani sms-eket hasonló kör kapja, nem zárható ki, hogy az akciót most is ugyanannak az illegálisan beszerzett adatbázisnak segítségével hajtják végre az elkövetők.  

Az ügy komolyságát jelzi, hogy információink szerint a rendőrség rémhírterjesztés miatt azonnal nyomozást rendelt el.

Borítókép: Varju László (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

Rémhírterjesztő sms-ek

A Magyar Nemzeti Bank feljelenti Varju Lászlót

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.