időjárás -1°C Adél 2023. január 29.
logo

Karácsony Gergely inkább nem akart válaszolni, amikor az amerikai kampánypénzekről kérdezték

Magyar Nemzet
Forrás: Telex
2023.01.24. 13:51 2023.01.24. 15:16
Karácsony Gergely inkább nem akart válaszolni, amikor az amerikai kampánypénzekről kérdezték

Karácsony Gergely is részt vett a Deák téri metróaluljáró átadásán, azonban amikor az amerikai kampánytámogatásról akarták kérdezni, a főpolgármester elmenekült, illetve megpróbált kibújni a kérdések alól.

A magyar politikai viszonyokról is nyilatkozott Karácsony Gergely  a budapesti Deák téri metróaluljáró átadásán, azonban amikor az amerikai kampánytámogatásról akarta kérdezni a Telex újságírója, a főpolgármester azt mondta, 

„Sajnos megjött az orosz troli! Nem amerikai, orosz!” – aztán elindult az éppen az állomásra befutó szerelvény irányába. 

A videóban Karácsony Gergelyt aztán szembesítették azzal, hogy korábban azt mondta a Lehel téren, hogy a baloldal kampányában nincsen külföldi pénz, amelyre a főpolgármester azzal reagált, hogy nem emlékszik erre az interjúra, majd megjegyezte, hogy ezt egyébként törvények szabályozzák és ők azok szerint jártak el, viszont ő maga nem nagyon vett részt tevékenyen ebben a kampányban. 

Aztán azzal védekezett az újságíró kérdések ellen, hogy kicsit szürreálisnak érzi, hogy átadják Magyarország egyik legnagyobb beruházását és

„egy olyan ügyről beszélgetünk, amelyben én viszonylag kevéssé érzem magam kompetensnek és ráadásul elég régen is volt. Örüljünk annak, hogy jár újra a metró a Deák téren. Köszönöm szépen!” – zárta mondandóját Karácsony Gergely. 

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy Márki-Zay Péter egy interjúban arról beszélt, a baloldali kampány egy részét egyenesen az Egyesült Államokból finanszírozták és hogyan lett Karácsony Gergely helyett Márki-Zay Péter a miniszterelnök-jelölt. Lapunk egy egész sorozatot készített, hogy a baloldali kampány külföldi támogatásának mélyrétegeit is feltárja.

Beszámoltunk arról is, hogy egy jóval szélesebb kör is megmozdult a baloldal választási sikere érdekében, adatgyűjtő cégtől politikai elemzőkön át, tematikus szakpolitikai NGO-k sorától az aktivistamozgósító szervezetig, illetve Bajnai Gordon kampányban játszott szerepét is ismertettük. 

A harmadik részben a Soros-hálózat szervezeteit és szereplőit mutattuk be, akik szintén egy „amerikai típusú” kampányorganizáció részeként működtek a kampányban. 

A befejező részben végül bemutattuk, hova vezetett a baloldal kampányában a külföldi függőség problémája, illetve írtunk arról is, hogy a külföldi befolyásolás a baloldali kampány stratégiai döntéseit, így a 2022-es választás legfontosabb témáját, a háború ügyében képviselt álláspontjukat is meghatározta.

Borítókép: Karácsony Gergely (Fotó: Kurucz Árpád)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.