időjárás 16°C Beáta , Izolda 2023. március 22.
logo

Orbán Viktor: Vége a háromnapos kormányülésnek, holnap irány Brüsszel!

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook/Orbán Viktor
2023.02.08. 14:28 2023.02.08. 15:11
Orbán Viktor: Vége a háromnapos kormányülésnek, holnap irány Brüsszel!

„Véget ért a háromnapos stratégiai kormányülés. Reggel irány Brüsszel. Megvédjük Magyarországot!” – írta Facebook-bejegyzésében a magyar kormányfő.

Mint arról korábban írt a Magyar Nemzet, Orbán Viktor miniszterelnök háromnapos stratégiai kormányülést hívott össze Sopronba, ami hétfőn vette kezdetét.

A sopronbánfalvi kolostorban az első téma a hétfő hajnali törökországi földrengés volt. Áttekintették, hogy Magyarország milyen segítséget tud nyújtani a földrengés sújtotta Törökországnak.

A kormányülésen szóba került az ukrajnai háború, annak nemzetközi összefüggései és Magyarország szilárd elkötelezettsége a béke és a mielőbbi tűzszünet mellett. Emellett kiemelt figyelmet kapott a háború és a brüsszeli szankciók hatása a gazdaságra, illetve a napirendi pontok között szerepelt Magyarország energiastratégiája, különös tekintettel az infláció elleni küzdelemre, valamint megvitatták a vidékfejlesztési stratégiát és a magyar tudomány perspektíváit is.

Borítókép: Nagy István agrárminiszter, Nagy János, a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár, Kocsis Máté, a Fidesz parlamenti frakcióvezetője, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, Varga Judit igazságügyi miniszter, Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter (hátul, takarásban), Varga Mihály pénzügyminiszter, Farkas Ciprián soproni polgármester (Fidesz), Lázár János építési és közlekedési miniszter, Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár (hátul, takarásban), Pintér Sándor belügyminiszter, Orbán Viktor miniszterelnök, Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter, Csák János kulturális és innovációs miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Tuzson Bence, a Miniszterelnöki Kabinetiroda kormányzati államtitkára (b–j) a háromnapos stratégiai kormányülés második napján Sopronban 2023. február 7-én (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.