időjárás 8°C Hajnalka 2023. március 27.
logo
Jövő héten Sopronban tanácskoznak majd a kormány tagjai

Háromnapos kormányülést tartanak Orbán Viktorék

Magyar Nemzet
2023.02.03. 11:16 2023.02.03. 14:23
Háromnapos kormányülést tartanak Orbán Viktorék

A miniszterelnök háromnapos stratégiai kormányülést hívott össze Sopronba a jövő hétre – értesült az Origó.hu. A hírportál pénteken Havasi Bertalanra, a kormányfő sajtófőnökére hivatkozva azt írta: a jövő hét elejére tervezett tanácskozás kapcsán sajtónyilvános programot nem terveznek, ám utána csütörtökön Kormányinfón számol be az eredményekről Budapesten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

BORDÁS Gábor; ORBÁN Viktor; NAGY István
Orbán Viktorét tavaly nyáron is tartottak kihelyezett kormányülést Sopronban. Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Az Origó cikke szerint a kormányülésen szóba kerül az ukrajnai háború, annak nemzetközi összefüggései és Magyarország szilárd elkötelezettsége a béke és a mielőbbi tűzszünet mellett. Emellett kiemelt figyelmet kap a háború és a brüsszeli szankciók hatása a gazdaságra, illetve a napirendi pontok között szerepel Magyarország energiastratégiája, különös tekintettel az infláció elleni küzdelemre. – A stratégiai megbeszélésen megvitatják a vidékfejlesztési stratégiát és a magyar tudomány perspektíváit is – tették hozzá. 

Havasi Bertalan a hírportállal azt is közölte: Orbán Viktor részt vesz a jövő csütörtöki és pénteki brüsszeli EU-csúcson.

Tavaly nyáron is Sopronban tanácskoztak a kormánytagok, akkor az extraprofit-adó kivetéséről, és a 2023-as költségvetés tervezetéről is döntöttek. 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b4) az őszi politikai időszak első kormányülését tartja a karmelita kolostorban 2022. szeptember 2-án. A kormányfő mellett Varga Mihály pénzügyminiszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Nagy István agrárminiszter (b–j) (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.