Ma kezdődik a háromnapos kihelyezett kormányülés Sopronban

A napirendi pontok között szerepel Magyarország energiastratégiája, különös tekintettel az infláció elleni küzdelemre.

Magyar Nemzet
2023. 02. 06. 9:03
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Irány Sopron: a fókuszban Magyarország biztonsága!

– posztolta Facebook-oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a ma kezdődő kormányülésre tartva.

 

Mint arról korábban írtunk, Orbán Viktor miniszterelnök háromnapos stratégiai kormányülést hívott össze Sopronba. Az Origó Havasi Bertalanra, a kormányfő sajtófőnökére hivatkozva azt írta: a tanácskozás kapcsán sajtónyilvános programot nem terveznek, ám utána csütörtökön Kormányinfón számol be az eredményekről Budapesten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Úgy tudni, a kormányülésen szóba kerül az ukrajnai háború, annak nemzetközi összefüggései és Magyarország szilárd elkötelezettsége a béke és a mielőbbi tűzszünet mellett. Emellett kiemelt figyelmet kap a háború és a brüsszeli szankciók hatása a gazdaságra, illetve a napirendi pontok között szerepel Magyarország energiastratégiája, különös tekintettel az infláció elleni küzdelemre, valamint megvitatják a vidékfejlesztési stratégiát és a magyar tudomány perspektíváit is.

 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b4) az őszi politikai időszak első kormányülését tartja a karmelita kolostorban 2022. szeptember 2-án. A kormányfő mellett Varga Mihály pénzügyminiszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Nagy István agrárminiszter (b–j) (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.