időjárás 17°C Klotild 2023. június 3.
logo

Ma kezdődik a háromnapos kihelyezett kormányülés Sopronban

Magyar Nemzet
2023.02.06. 09:03 2023.02.06. 09:21
Ma kezdődik a háromnapos kihelyezett kormányülés Sopronban

Irány Sopron: a fókuszban Magyarország biztonsága!

– posztolta Facebook-oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a ma kezdődő kormányülésre tartva.

 

Mint arról korábban írtunk, Orbán Viktor miniszterelnök háromnapos stratégiai kormányülést hívott össze Sopronba. Az Origó Havasi Bertalanra, a kormányfő sajtófőnökére hivatkozva azt írta: a tanácskozás kapcsán sajtónyilvános programot nem terveznek, ám utána csütörtökön Kormányinfón számol be az eredményekről Budapesten Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter. 

Úgy tudni, a kormányülésen szóba kerül az ukrajnai háború, annak nemzetközi összefüggései és Magyarország szilárd elkötelezettsége a béke és a mielőbbi tűzszünet mellett. Emellett kiemelt figyelmet kap a háború és a brüsszeli szankciók hatása a gazdaságra, illetve a napirendi pontok között szerepel Magyarország energiastratégiája, különös tekintettel az infláció elleni küzdelemre, valamint megvitatják a vidékfejlesztési stratégiát és a magyar tudomány perspektíváit is.

 

Borítókép: Orbán Viktor miniszterelnök (b4) az őszi politikai időszak első kormányülését tartja a karmelita kolostorban 2022. szeptember 2-án. A kormányfő mellett Varga Mihály pénzügyminiszter, Pintér Sándor belügyminiszter, Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai igazgatója, Bordás Gábor, a Miniszterelnöki Kormányiroda közigazgatási államtitkára, Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter és Nagy István agrárminiszter (b–j) (Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.