időjárás 22°C Klotild 2023. június 3.
logo

Trippon Norbert lesz a DK polgármesterjelöltje Újpesten

Magyar Nemzet
2023.03.21. 10:21 2023.03.21. 11:14
Trippon Norbert lesz a DK polgármesterjelöltje Újpesten

Újpest alpolgármesterét, a második alpolgármesteri ciklusát töltő Trippon Norbertet indítja a Demokratikus Koalíció (DK) a 2024-es önkormányzati választásokon – írja a párt közleményében. 

A DK újpesti politikusának polgármester-jelöltségét a korábban Momentumos, ma már DK-s polgármester is támogatja. Fotó: MTI/Havran Zoltán)
A DK újpesti politikusának polgármester-jelöltségét a korábban momentumos, ma már DK-s polgármester is támogatja. Fotó: MTI/Havran Zoltán)

A DK újpesti politikusának polgármester-jelöltségét Déri Tibor jelenlegi újpesti (korábban momentumos, ma már DK-s) polgármester is támogatja. Tavaly szeptemberben közölte Déri Tibor, hogy nem indul újra a polgármesteri címért, miután akkori pártja, a Momentum felfüggesztette a tagságát. Az MSZP, a DK, a Párbeszéd, az LMP és a Jobbik újpesti szervezeteinek vezetői és önkormányzati képviselői közös közleményben tudatták, hogy tudomásul veszik Déri döntését, és a ciklus végéig biztosítják a képviselő testületi többséget. Már ekkor közölték azt is, hogy Trippon Norbert DK-s (korábban MSZP-s) alpolgármestert alkalmasnak látják a kerület vezetésére, így várhatóan a többi ellenzéki párt is felsorakozik a DK jelöltje mögött.

 

A DK friss igazolásai

Mint ismert, legutóbb Szabó Zsolt dunaújvárosi alpolgármester, a Párbeszéd országos elnökségének tagja jelentette be, hogy átlép a DK-ba. Előtte pedig Varga Ferenc, a Jobbik-frakcióból kilépett országgyűlési képviselő a színpadon jelentette be Dobrev Klára és az úgynevezett árnyékkormányuk miskolci rendezvényén, hogy csatlakozik Gyurcsány Ferenc pártjához.

Korábban Kenéz István, a Párbeszéd Pest megyei szervezetének volt alelnöke, a párt felügyelő bizottságának elnöke úgy döntött, hogy Gyurcsányéknál folytatja a munkát. 

Nemrég a Párbeszéd pártigazgatója, Kocsis-Cake Olivio tett így, sőt, ott máris árnyékkormánybiztos lett. Még a kinevezését megelőzően Kocsis-Cake a Klubrádióban beszélt a DK-ba való átlépés miértjeiről. Szerinte az elmúlt időszakban az ellenzéki térfélen egyedül a DK mutatta meg, hogy képes lenne kormányozni az országot, és szerinte Dobrev Klára jelenti a legnagyobb esélyt a kormányváltásra.

Borítókép: Trippon Norbert (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.