„Déri Tibor gyakorlatilag már csak a névjegyén polgármester”

Nagy István: A polgármester hivalkodik a közösségi médiában, ugyanakkor nem jár be dolgozni.

2022. 12. 17. 17:30
null
Fővárosi Közgyűlés Déri Tibor Niedermüller Péter Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csütörtökön tartották meg az Újpesti Rendezvénytér színháztermében a több évtizede hagyományos karácsonyi ünnepséget. Ekkor mindig a polgármester köszönte meg az önkormányzati dolgozók egész éves munkáját, és megajándékozzák a már nyugalomba vonult régi kollégákat is. – Az eseményen most először nem vett részt Újpest polgármestere – hívta fel a figyelmet Nagy István, az újpesti Fidesz–KDNP frakcióvezetője, aki elmondta, a korábban momentumos, jelenleg független Déri Tibor helyett a köszöntőt Trippon Norbert DK-s alpolgármester mondta el.

A fideszes képviselő emlékeztetett: az esemény fontos Újpest életében, amelyet 1990 óta hagyományosan tartanak meg a kerületben. Kiemelte, Újpest első emberének illett volna megjelenni és személyesen megköszönni mindenkinek az egész éves munkát. Hangsúlyozta: ezen az ünnepségen kötelező volt a részvétel, a meghívotti kör pedig jóval nagyobb volt, mint eddig bármikor. 

– A rendezvény a hagyományos karácsonyi ünnepség lett volna, de Déri Tibor távolmaradása nem a véletlen műve volt, hanem azzal teret engedett Trippon Norbert polgármesterjelölti ambícióinak. Ezzel a rendezvény egy kampánymegnyitóvá silányult 

 – jelentette ki Nagy István, aki elmondta, hogy az alpolgármester ugyan kimentette Derce Tamást, Újpest korábbi polgármesterét, aki szintén meghívott volt, de más elfoglaltsága miatt nem tudott megjelenni, viszont Déri Tibor hiányzásáról egy szót sem ejtett a DK-s alpolgármester. Szerinte beszédes az is, hogy Déri Tibor a meghívó szélére került, míg középen  – immár szokott módon  – Trippon Norbert alpolgármester neve szerepelt.

A fideszes képviselő kiemelte lapunknak, hogy Déri Tibor Facebook-bejegyzésében pár nappal ezelőtt azzal hivalkodott, hogy egy Legóból készült Eiffel-tornyot rakott össze, amelynek értéke 260 ezer forint. – Miközben energiaválság miatt elszegényedett emberekről beszél sajnálkozva, ő nem fogja vissza magát a költekezésben. Ahogy az előre látható volt, a polgármester nem jár be dolgozni, ehelyett otthon Legózik – tette hozzá Nagy István.

A politikus úgy véli: Déri Tibort gyakorlatilag levették a térképről, már csak a névjegyén polgármester. Mint említette: az önkormányzati újságban (Újpesti Napló) külön rovata volt, ami november eleje óta megszűnt, ugyanakkor Trippon Norbert alpolgármesterről egyre több a hír és egyre nagyobb képekkel jelenik meg a lapban. 

Kerestük Déri Tibor polgármestert telefonon, akitől érdeklődtünk volna többek között arról, hogy miért nem vett részt az újpesti karácsonyi gálaesten, de – mint mondta – hétvégén nem ad interjút, így amint később elérjük és nyilatkozik nekünk, közöljük válaszát. 

Borítókép: Déri Tibor (balról) a Fővárosi Közgyűlésben (Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.