Dicsekedett a vadász, hogy lelőtte a svájci jeladós farkast, valószínűleg ezért bukott le

Állítólag a Hernádba dobta a jeladót.

Magyar Nemzet
Forrás: AcNews2023. 04. 14. 14:09
Close,Up,Portrait,Of,A,Grey,Wolf,(canis,Lupus),Also
690889336 Fotó: PatrickLauzon photographe
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kutyának nézte és Hidasnémetinél lelőtte a Svájcból Magyarországra vándorolt, jeladóval ellátott farkast egy vadász – írja az az AcNews. A portál információi szerint amikor rájött, mekkora hibát követett el, levette az állatról a jeladót és azt a Hernád folyóba dobta. Hozzáfűzték, a vadász azzal bukott le, hogy a tettével eldicsekedett a társainak.

„Azt hallottam, hogy ezt a barbárságot egy amatőr vadász követte el, aki nem ismerte fel, nem kóbor kutyára, hanem egy fokozottan védett nemes ragadozóra emelt fegyvert – fogalmazott a lapnak egy, a neve elhallgatását kérő, környékbeli vadász. Megjegyezte, hogy a törvény értelmében a kóbor kutyát sem lőheti ki a vadász, csak ha látja, hogy vadat hajt. „Ami történt, az súlyos bűncselekmény, ilyen vadásznak nincs közöttünk helye” – fűzte hozzá. 

Korábban a Magyar Nemzet is beszámolt a szürke farkas magyarországi kalandozásáról. Például hogy az állatnak három éjszakába telt átkelniw Nógrád vármegyén, ami bár légvonalban 69 kilométer, a valóságban, négy lábon inkább száz.

Amint arról is, hogy egy nyíregyházi vadász lőhette ki a svájci, jeladós farkast. A vadásznál házkutatást tartottak, és több, természetkárosításra utaló bizonyítékot is találtak. A farkas engedély nélküli elejtése, károsítása, zavarása bűncselekmény, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

„Amennyiben bizonyítást nyer, hogy az adott ügyben vadász volt a tettes, és fény derül a személyére, akkor a vadászkamara saját hatáskörben eljárva is megtesz minden szükséges intézkedést” – fogalmazott állásfoglalásában az Országos Magyar Vadászkamara. Hozzáfűzték, hogy az esetleges bírósági ítélettől függetlenül, az abból fakadó teendőik mellett érvényre juttatnak minden lehetséges jogi és etikai szempontot.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.