Angyalföldön az önkormányzat állatkínzást követ el, tömegesen „pusztítja” a varjakat

A szerencsétlen madarakat csapdával elfogják, majd vagy megölik, vagy éhhalálra ítélik, mint a fiókákat is, akik hiába várják vissza a szüleiket.

Magyar Nemzet
Forrás: Metropol2023. 05. 31. 17:32
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Online aláírásokat gyűjtenek a XIII. kerületi lakosok, hogy megmentsék a varjakat – írja a Metropol

Budapest XIII. kerületéből számos varjútámadásról érkezett hír az elmúlt időszakban. Volt, akit a támadás után erősen vérző feje miatt kórházba is kellett szállítani. Erre lépett az önkormányzat: varjúcsapdákat helyeztek el a kerületben. A varjúszülőket befogás után elpusztítják, ennek következtében a fiókák is napokon belül éhen-szomjan halnak – írják. Fontos tudni, hogy a varjak ilyentájt azért agresszívek, mert a fiókáikat védik. Nem tűrik az embert, de még a kutyákat se nagyon a fészkeik közelében.

Az élőcsapdát, melyet alkalmaznak, kifejezetten dolmányos varjak és szarkák befogására tervezték. A ketrecben csalimadár van, amely élelmet és vizet is kap, ő vonzza társait a csapdába. – A csapdák kihelyezésének célja nem a varjúállomány gyérítése vagy kiirtása, hanem az, hogy lokálisan csökkentsük annak a veszélyét, hogy emberek testi épsége sérüljön – mondta el Bujdosó Sándor, a XIII. kerületi önkormányzat jegyzője.

A bejelentés hallatán teljesen felháborodtak a kerületben élők, ugyanis 

állatkínzásnak tartják azt, ami ezután a madarakkal történik.

A lakosok online petíciót indítottak annak érdekében, hogy megmentsék a tollasokat.

A szerencsétlen madarakat csapdával elfogják, majd vagy megölik, vagy pedig éhhalálra ítélik, mint a fiókákat is, amelyek hiába várják vissza a szüleiket. Ez azt jelenti, hogy 

állatkínzást követnek el, és tömegesen pusztítják az állatokat, miközben a veszély annyi, hogy egy-egy embert megijesztenek a madarak, rosszabb esetben felsértik a járókelők bőrét, de nagyobb bajt nem okoznak. Ez a retorzió olyan, mintha egy zsebtolvajra atombombát dobnánk

– olvasható a leírásban.

Az online petíciót három nap alatt már 827-en írták alá.

Emellett tüntetést is szerveznek, június 5-én a XIII. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal előtt gyűlnek majd össze az emberek, hogy tiltakozzanak az állatkínzás ellen.

Fontos tudni, hogy a dolmányos (szürke) varjúval ellentétben a vetési (fekete) varjú védett állat, eszmei értéke ötvenezer forint; elpuszítítani tilos.

Borítókép: illusztráció (Fotó: Pexels)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.