Szentkirályi Alexandra: Becsüljük meg az édesanyákat + videó

Becsüljük meg az édesanyákat! Ne csak ma, hanem az év minden napján ünnepeljük meg őket! – köszöntötte a kormány nevében a kormányszóvivő az édesanyákat, a leendőket, a fiatalokat és azokat is, akik már felnevelték gyermekeiket.

Magyar Nemzet
Forrás: FB2023. 05. 07. 9:22
Részlet Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő anyák napi köszöntő videójából 2023. május 7-én Forrás: FB
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy nemzet jövőjét nagymértékben meghatározza, hogy mennyire becsülik meg az édesanyákat, az ő megerősítésükkel ugyanis a gyermekek jövőjét támogatjuk – mondta közösségi oldalán megosztott anyák napi köszöntő videójában Szentkirályi Alexandra. Emlékeztetett: a szomszédunkban háború dúl, szívszorító látni, mennyi anyának, gyermeknek kellett elmenekülnie, vállalva a bizonytalanságot és otthontalanságot.

A kormány azon dolgozik, hogy a magyar édesanyák és a magyar családok ezt a helyzetet soha ne éljék át, hanem békében és biztonságban élhessenek – hangsúlyozta a kormányszóvivő. Kiemelte: nem hagyják, hogy Magyarországot háborúba sodorják, szeretnék megőrizni Magyarországot békés, biztonságos és családbarát országnak.

A kormány a brüsszeli szankciók okozta jelenlegi nehéz gazdasági helyzetben sem mond le az alapvető céljairól, megvédi a családtámogatási rendszert, amelyet 2010 óta felépített – mutatott rá Szentkirályi Alexandra. Az intézkedések között említette a harminc év alatti anyáknak szóló adómentességet, amelyet ettől az évtől vezettek be, ezen kívül a csok, a falusi csok, a babaváró kölcsön, a babakötvény és más családtámogatások mellett külön kedvezményeket biztosítanak az édesanyáknak.

A négygyermekes anyukáknak továbbra sem kell személyi jövedelemadót fizetniük. A diákhitelek törlesztésének szabályaiban újabb könnyítéseket hoztak, akár már egy gyermek születése után is elengedik a teljes összeget. A szülés után fél éven át szja-mentes csedet kapnak, ami magasabb, mint a korábbi bérük volt. Európában egyedülálló módon minden segítséget megadnak a családoknak, ezen túl pedig fontos az a családbarát szemlélet, amelyet az élet egyre több területén igyekeznek érvényesíteni – emelte ki a szóvivő.

Édesanyaként én is tudom, hogy a gyerekek gyorsan felnőnek, fontos, hogy értékes, biztonságos hátterük legyen. A kormány ennek megteremtésében segít

– tette hozzá Szentkirályi Alexandra, aki jó egészséget, sok erőt, örömöt, békét és biztonságot kívánt minden édesanyának.

Borítókép: Részlet Szentkirályi Alexandra anyák napi köszöntő videójából (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.