időjárás 5°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Az egyik legsikeresebb amerikai magyarral találkozott Novák Katalin

Magyar Nemzet
2023.09.23. 17:53 2023.09.23. 18:08
Az egyik legsikeresebb amerikai magyarral találkozott Novák Katalin

Az egyik legsikeresebb amerikai magyarral, Steven F. Udvar-Házy, azaz Udvarházy Ferenc Istvánnal találkozott Novák Katalin, melyről hivatalos közösségi oldalán számolt be

Novák Katalin a bejegyzésben azt írta, a Budapesten született Steve családjának vagyonát államosították Rákosiék. Gyerekként egy budaörsi repülőnapon döntötte el, hogy pilóta lesz.  A kommunizmus miatt bezárt Magyarországon a repülés lett számára a szabadság felé vezető út.

„Steve-nek és új üzleti modelljének is köszönhető,  hogy csökkent a repülés költsége, ezzel pedig az emberek széles köre számára vált elérhetővé.  A támogatásával épült könyvtár és tudásközpont, illetve egy 120 repülőgépet bemutató múzeumi kiállítóhely viseli a nevét”

 – közölte az államfő, majd megköszönte a beszélgetést Steve-nek és feleségének, Christine-nek. 

„A kezdetekre emlékeztetve a budaörsi repülőtér tervének egy másolatát ajándékoztam Udvarházy Ferenc Istvánnak, az egyik legsikeresebb magyarnak” – közölte bejegyzésében Novák Katalin. 

Borítókép forrása: Novák Katalin hivatalos közösségi oldala

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.