Dömötör Csaba az uniós pénzek visszatartásáról: világos nyíltsággal kimondták, mi is a bajuk + videó

Az államtitkár a közösségimédia-oldalán megosztott videójában számolt be arról, miért tartják vissza a magyaroknak járó uniós pénzeket, és elmondta, ezeknek az indokoknak már végképp semmi közük a jogállamisághoz.

Forrás: Facebook2023. 11. 11. 14:03
null
Fotó: Arpad Foldhazi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dömötör Csaba ismertette, két  európai parlamenti szakbizottság összevont ülést tartott, ekkor megszólalt a területért felelős uniós biztos is, bizonyos Nicolas Schmit, aki elmondta, miért nem adják oda Magyarországnak az uniós forrásokat.

„Az igazságszolgáltatással és az egyetemekkel kapcsolatos állításaikat, aggodalmaikat már ismerjük, de ezenfelül azt is világos nyíltsággal kimondták, hogy mi is a bajuk igazán. Először is a gyermekvédelem: az, hogy Magyarországon törvény tiltja a nemváltoztatásról szóló tartalmakhoz való hozzáférést 18 év alatt. Emellett az is bajuk, hogy Magyarország nem nyitja meg határait és nem enged be százezres számban migránsokat, ahogy azt nyugatabbra megtették”. 

Dömötör Csaba kiemelte, annyi pozitívum van az egészben, hogy most már nem a kertek mögött osonnak, most már nyíltan kimondják, miért nem kapjuk meg a nekünk járó uniós forrásokat.

A politikus hangsúlyozta, lehet hogy „Brüsszelnek ez az álláspontja, de Magyarországon ezzel nem fogunk egyetérteni”. Majd leszögezte,

a gyermekeket és a határokat meg kell védeni, ha kell, háromszoros erővel is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Földházi Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.