Több ezer doboz csempészcigarettát foglaltak le + videó

A cigaretták mellett hamisított ruhákat is találtak.

Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal2023. 11. 27. 16:44
Csomagok alá rejtett és ragasztószalaggal körbetekert dobozokkal sem tudták megtéveszteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőreit. Több mint 1 500 doboz csempészcigaretta útját szakították meg az egyenruhások az M1-es autópályán. Forrás: Nemzeti Adó és Vámhivatal
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az elmúlt napokban két alkalommal foglaltak le nagy mennyiségű – több mint 2200 doboz –  magyar zárjegy nélküli cigarettát, valamint több mint száz darab hamisított ruhát.

Az egyik esetben a járműben

több mint ezerötszáz doboz csempészcigarettát.

– tájékoztat a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A rakterét, az utasterét és az utánfutóját is plafonig pakolták a kisbusznak, amit a járőrök az M1-es autópályán a Lajta Pihenőhelyre kísértek ellenőrzésre. A kilencszemélyes kisbusz átvizsgálásakor a csomagok alatt vastag szigetelőszalagokkal áttekert, úgynevezett mesterkartonokba rejtve találták meg az adózatlan cigarettát. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a sofőr nem tudott az illegális rakományról. A fuvarozó vállalkozó, aki egyben az utasa is volt, viszont tudta, hogy mit szállítanak – számoltak be.

Az egyenruhások az 1 580 doboz, több mint 3,5 millió forint értékű cigarettát lefoglalták. A 39 éves férfinak jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás bűncselekmény alapos gyanúja miatt is felelnie kell, és csaknem ötmillió forint bírságra számíthat – tudatták.

A másik esetben két bolgár férfi kisbuszában találtak 

hétszáz doboz magyar zárjegy nélküli cigarettát és 107 darab hamis ruhát.

– számolt be a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A sofőr és utasa Olaszországba tartott, amikor az egyenruhások az M7-es autópályán a lepsényi pihenőhelyen átvizsgálták az autójukat. A két férfi az ülések alatt, a bőröndökben, illetve az utastérben fekete fóliába csomagolva adózatlan cigarettát, zsákokban pedig hamis cipőket, melegítőket és zoknikat rejtett el. A NAV munkatársai a hamis ruhákat és az adózatlan cigarettát lefoglalták. – tájékoztatnak.

Jövedéki törvénysértés és iparjogvédelmi jogok megsértésének bűncselekménye miatt is eljárást indítottak a két férfi ellen – tudatta a NAV.

Borítókép: Az egyik esetben lefoglalt cigaretták (Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.