Kornélia 2024. március 3.
logo

David Pressman ismét páros lábbal szállt Magyarországba, Kovács Zoltán reagált

Magyar Nemzet
Forrás: HírTv
2023.12.03. 22:36 2023.12.03. 22:51
David Pressman ismét páros lábbal szállt Magyarországba, Kovács Zoltán reagált

Amennyiben antiszemitizmusról és zsidóellenes támadásokról van szó, akkor David Pressman nagykövet inkább a saját hazájában nézzen szét – javasolta Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár a Bayer show-ban.

„Présember Úr a történelem szellemvasútján ül és ez valahova az SZDSZ-es időkbe vitte vissza, mert ez akkor volt divat”

reagált humorosan Kovács Zoltán a Bayer show-ban arra, hogy újfent a magyar kormányt kritizálta David Pressman amerikai nagykövet a 12. Budapesti Zsidó és Izraeli Filmfesztivál megnyitóján tartott beszédében írta a HírTv.

David Pressman szerint az Ursula von der Leyent és Alex Sorost ábrázoló plakátoknak antiszemita vonzata van. A diplomata meggyőződése szerint az antiszemitizmust ma Magyarországon a magyar kormány bátorítja, ellentétben a zéró tolerancia elvével.

Kovács Zoltán utalva az Hamász október 7-i Izrael elleni támadására, emlékeztetett,

az Egyesült Államokban a legnevesebb campusokon nem antiszemita bekiabálások történnek, hanem zsidókat vernek meg, egy ember bele is halt a sérüléseibe, és ezek után bárkinek Amerikából van arca azt mondani, hogy Közép-Európában és azon belül is Magyarországon van probléma az antiszemitizmussal.

Az államtitkár kiemelte, a Magyarországon élő zsidók pontosan tudják, hogy ettől a magyar államtól 2010 óta milyen védelemre, mire számíthatnak, és ez nem csak, hogy megállja a helyét nemzetközi összehasonlításban, hanem kimondottan példamutató.

Borítókép: David Pressman amerikai nagykövet beszédet mond a Szent Korona hazatérésének 45. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban 2023. január 6-án. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.