Ítéletidő tombolt Vasban, fákat döntött ki a viharos szél

Sok riasztást kaptak a vármegyei tűzoltók.

2024. 01. 07. 20:40
null
Nagykanizsa, 2023. június 23. A viharban kidõlt fát távolítanak el az útról tûzoltók Nagykanizsán 2023. június 23-án. MTI/Varga György Fotó: Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Útra dőlt fának ütközött egy személyautó Csákánydoroszló közelében, a 8-as főút 170-es kilométerénél közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság. A helyszínre riasztott körmendi hivatásos tűzoltók feldarabolták és eltávolították a nagyjából 15 méter magas fát az úttestről.

Szombathelyen egy parkoló autóra, Sárváron az úttestre, Kenyeriben pedig távközlési vezetékre borultak fák. Tűzoltók távolítottak el úttestre dőlt fát Bozsok és Kőszegszerdahely között, valamint a 89-es úton is, a gencsapáti körforgalom után.

A Magyar Nemzet is beszámolt róla, hogy vasárnapra megérkezett a sarkvidéki hideg idő, néhol szélsőséges időjárási viszonyokat hozva magával. Vas vármegyében az Írott-kőn óránként 100 kilométeres erősségű széllökések voltak, emiatt mínusz 16, mínusz 18 fokos is lehetett napközben a hidegérzet. Eközben a Rába újra áradásnak indult. Sopronban is havazott, és itt foltokban már meg is maradt a hó.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.