Pressman szerint ő nem avatkozik bele a magyar belpolitikába + videó

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete rendszeresen kritizálja a magyar kormány intézkedéseit, a Magyar Nemzetnek adott válaszából azonban az derül ki, hogy az őt ért kritikáknak szerinte nincsen valóságalapja.

2024. 01. 18. 15:49
null
David Pressman
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az amerikai nagykövet korábban Putyin-pártisággal is vádolta és a Kremlhez hasonlította a magyar kormány működését, volt, hogy azt állította, hogy antiszemita üzenete van a kormány által kihelyezett plakátoknak, a  szuverenitásvédelmi törvény miatt is aggódott, sőt még a ferencvárosi szivárványpaddal is fotózkodott.

David Pressman munkásságát számos kritika érte az elmúlt időszakban. A kormányt folyton kritizáló amerikai nagykövet egyes vélemények szerint politikai aktivista. Szerinte azonban ezeknek az állításoknak nincsen valóságalapjuk.

A Magyar Nemzet szerette volna megtudni David Pressmantól, hogy miért avatkozik bele egy ország belügyeibe. A nagykövet szerencsétlennek nevezte a kérdést, és szerinte valótlanságokon alapul, szóval nem érzi, hogy bármilyen módon beavatkozna a magyarországi belügyekbe.

Borítókép: David Pressman (Forrás: Videa)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.