Újabb fordulat a baloldali divattervező, Herczeg Zoltán kábítószeres ügyében

Korábban kábítószer-birtoklással és -kereskedelemmel gyanúsították meg a botrányhőst.

Forrás: Mandiner2024. 01. 03. 18:28
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezárta a nyomozást a rendőrség a kábítószer-birtoklással és -kereskedelemmel gyanúsított ismert divattervező, Herczeg Zoltán ügyében – adta hírül a Mandiner.

Mint arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a rendőrök 2022 októberében egy rajtaütés során vették őrizetbe a divattervezőt és társát, akiknél kábítószergyanús anyagokat találtak. Herczeg a drogfogyasztást elismerte, ugyanakkor a kábítószer-kereskedelmet tagadta.

A divattervezőről érdemes tudni, hogy Márki-Zay Péter volt ellenzéki miniszterelnök-jelölt szövetségese, önkormányzati képviselőjelölt is volt Szerencsen. Az O1G pólókat is áruló Herczeg segédkezett a Mindenki Magyarországa Mozgalom zászlóbontó eseményén is, továbbá Hadházy Ákosnak adott öltözködési tanácsokat.

Emlékezetes az is, hogy két éve a hódmezővásárhelyi balliberális polgármester egyik fő támogatója, 

a borsodi időközi választáson elszenvedett kudarc után a vidéki embereket hibáztatta egészen közönséges stílusban.

A divattervező fél éven át volt letartóztatásban, majd négy hónapon át házi őrizetben, ám augusztus 20-án a nyomkövetőt is levehette lábáról. Bár az ügyészség fellebbezett a döntés ellen, ám ezt a bíróság elutasította, így szeptemberben jogerőssé vált a bűnügyi felügyelet megszüntetése.

Küszöbön a vádemelés

A Mandiner úgy tudja, hogy a rendőrség végül

csekély mennyiségű kábítószer kereskedelmét állapította meg a nyomozás során.

A Btk. szerint aki kábítószert termeszt, előállít, megszerez, tart, az ország területére behoz, onnan kivisz, vagy azon átszállít, bűntett miatt egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő – emlékeztetett a hírportál.

Az ügyben megkeresték a Fővárosi Főügyészséget, amely megerősítette, hogy a rendőrség befejezte a nyomozást „és előterjesztést tett az érdemi ügyészségi döntés meghozatalára, amely folyamatban van”.

Borítókép: Herczeg Zoltán (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.