Horváth Csaba: A Varju Lászlóval szembeni ítéletet dicsőségnek lehet tekinteni

A Magyar Nemzet kérdésére válaszolva több prominens baloldali politikus is védelmébe vette Varju Lászlót, miközben mások, többek között Budapest főpolgármestere, megfutamodott a kérdések elől.

2024. 02. 25. 19:21
Borítókép: Varju László és Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Soós Lajos)
Borítókép: Varju László és Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Soós Lajos)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ellenzéki pártok gyűltek össze a Kossuth téren vasárnap délután, céljuk a közös államfőválasztás elérése volt. Mint ahogyan arról beszámoltunk, a baloldali sajtó nagy érdeklődésről írt, a valóság ezzel szemben egészen mást mutatott, a színpadot a tér felénél állították fel, mögötte ember nem volt, tehát a tér fele alapvetően üresen kongott – és ha ez önmagában nem lenne elég, munkatársunk a helyszínről képekkel is cáfolta a baloldali lap állítását

Az ellenzéki demonstráción Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője a Magyar Nemzet kérdésére válaszolva a Varju László ellen hozott ítélettel kapcsolatban elmondta, 

teljesen egyértelmű, hogy egy koncepciós ítéletről van szó. Aki látta a felvételeket, az látta, hogy nem Varju László támadott a biztonsági őrökre, hanem rá támadtak. Nem tettes volt, hanem az áldozat.

A politikus kiemelte, véleménye szerint sem Varju Lászlónak, sem pedig Fekete-Győr Andrásnak, nem szabad a bíróság döntésének eredményeként visszavonulnia a politizálástól, ugyanis Arató szerint az ítéletek azt bizonyítják, hogy mindkét politikus szúrja a hatalom szemét, és szerinte igenis értékes az a munka, amit végeznek.

Dicsőség az ítélet

Szintén a demonstráción Horváth Csaba úgy fogalmazott: kívülről eléggé koncepciósnak tűnt a Varju László ügyében tartott per. A politikus emellett úgy látja, az ítélet sok mindennek nevezhető, de pártatlannak nem.

A Magyar Nemzet kérdésére válaszolva Zugló polgármestere kijelentette, 

ha ezek a koncepciós perek valóban nem egy független bíróság előtt történtek, mint ahogyan az kiszivárgott, akkor az ítélet nyilván nem alkalmas arra, hogy valakit megbélyegezzen, ezt inkább dicsőségnek lehet tekinteni.

A Párbeszéd korábbi pártigazgatóját, Kocsis-Cake Oliviót is megkérdeztük a Varju-ügyről. Az egykori országgyűlési képviselő kijelentette: az ítélet egy koncepciós eljárás eredménye volt. 

Aki végignézte az MTVA épületében, az esettel kapcsolatban készült videókat, az egyértelműen látta, hogy Varju László nem követett el semmilyen testi sértést. Véleményünk szerint ez egy Varju László ellen elkövetett kegyetlen, ocsmány politikai manőver

– emelte ki a politikus, majd hozzátette, véleménye szerint sem Varju Lászlónak, sem pedig Fekete-Győr Andrásnak nem kell az ítélet nyomán visszavonulnia a politikától, ugyanis nem követtek el semmi olyat, amely méltánytalanná tenné őket a választók képviseletére. 

Szintén a Varju-perrel kapcsolatban kérdeztük Karácsony Gergelyt, mi a véleménye az ítéletről, azonban a főpolgármester nem volt hajlandó válaszolni a kérdéseinkre, a sajtófőnöke pedig arra kérte a tudósítónkat, hogy küldje el kérdéseit a sajtóosztálynak, ők majd készségesen válaszolnak azokra. 

A felszólításnak eleget téve kérdéseket küldtünk a Városházának, amint válaszokat kapunk a Varju Lászlóval kapcsolatos kérdésekre, frissítjük cikkünket. 

A Varju László ítéletével kapcsolatban két további prominens baloldali politikus is véka alá rejtette a véleményét. Kerpel-Fronius Gábor Budapest alpolgármestere és Kunhalmi Ágnes, a Magyar Szocialista Párt társelnöke sem volt hajlandó válaszolni a Magyar Nemzet kérdéseire. 

Borítókép: Varju László és Gyurcsány Ferenc (Fotó: MTI/Soós Lajos)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.