Kázmér 2024. március 4.
logo

Így reagált a Klubrádió vezetőjének aljas kijelentéseire az LMP

Gábor Márton
2024.02.12. 15:38 2024.02.12. 15:51
Így reagált a Klubrádió vezetőjének aljas kijelentéseire az LMP

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja elhatárolódik Arató András kijelentéseitől. A Magyar Nemzet megkeresésére válaszolva az LMP közölte, 

„az, hogy a volt köztársasági elnököt és volt igazságügy-minisztert ilyen alpári módon az ön által említett jelzőkkel illessék, az elfogadhatatlan, annak semmi köze a jelenlegi ügyhöz, kizárólag egy reményeink szerint régmúlt rendszer fossziliája, mikor a férfiak egyéb eszközeik híján ily módon minősítik a nőket.”

A párt hozzátette, Novák Katalin és Varga Judit hibázott, amikor elfogadhatatlan módon kegyelemben részesítette a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyettesét.

Az ügy előzménye, hogy Arató András: Kurvák cseréje – ezzel az alpári címmel jelent meg publicisztika Novák Katalin és Varga Judit lemondásáról vasárnap a Klubrádió honlapján. Talán még ők is érezték, hogy ezzel túl messzire mentek, ugyanis hétfő délutánra már „Bútorok cseréje?”-re változtatták az eredeti címet, sőt még az url-t is átírták. 

Az internet azonban nem felejt: a Google-keresésekben is jól látszik az eredeti verzió.

 

Ha a címet át is írták, Arató András véleménycikke még hemzseg a közönséges sértésektől. A köztársasági elnök, valamint a korábbi igazságügyi miniszter lemondása kapcsán azt írta: „Ha nem megy jól a kupleráj, nem a bútort kell lecserélni, hanem a kurvákat.” Emellett félreérthetetlenül „Novák és Varga úrhölgyekről”, valamint „(nyilvános) házról” írt. Jellemző az is, hogy szerinte a lemondás után a nők „a közélettől is a fakanál irányába veszik az útjukat”.

Arató András publicisztikájával kapcsolatban lapunk megkereste az ellenzék több női politikusát is. Amint választ kapunk tőlük, honlapunkon megtudhatják, ők hogyan értékelték a baloldali megmondóember kirohanását.

Borítókép: Arató András, a Klubrádió vezérigazgatója beszél a rádió sajtótájékoztatóján a budapesti Symbol gasztronómiai, szórakoztató és kulturális központban (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

Alpári támadás a Klubrádiótól

Újabb fejlemény a Klubrádió alpári véleménycikke kapcsán, lépett az ügyészség

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.