Meglepő bejelentést tett Orbán Viktor: alkotmányos joggá válhat a készpénzhasználat

A kormány a készpénzhasználat mellett áll, szögezte le Orbán Viktor a parlamentben.

2024. 02. 26. 20:52
Budapest, 2024. február 26.
Orbán Viktor miniszterelnök felszólal napirend elõtt az Országgyûlés plenáris ülésén 2024. február 26-án.
MTI/Máthé Zoltán
Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Toroczkai László, a Mi Hazánk frakcióvezetője szerint Orbán Viktor a bankok oldalán áll, mert a kormány nem ragaszkodik a készpénzhasználathoz, ami egyben szabadságjog is. A kormány miért szavazta le az ez irányú kezdeményezésüket? – kérdezte a miniszterelnöktől az azonnali kérdések órájában ma este, a parlamentben a szélsőjobbos politikus.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint nem fair, amit Toroczkai László mondott, mert a magyar kormány nem engedte szűkíteni a készpénzhasználat lehetőségeit, annak ellenére sem, hogy a bankszektorból rengeteg ez irányú kérés jön. A kormány semmilyen erre vonatkozó igényt nem fogadott be és nem ismer el. 

– Ha lesz nemzetközi nyomás, akkor alkotmányos úton fognak kifejteni ellenállást. Ez olyan ügy, ahol könnyen szót tudunk egymással érteni – mondta a kormányfő a Mi Hazánk elnökének. Hozzátette: a készpénzhasználat jogi védelmét most is meg tudják oldani, de ha a Mi Hazánk szerint 

érdemes alkotmányos szintre emelni ezt, akkor a kormány nem lesz ennek az akadálya, mert van még három-négy téma, amit meg kell vizsgálni, ezért ezeket össze fogják rakni egy csomagba, és akár alkotmányos joggá válhat a készpénzhasználat joga is. 

– A rendezvényeken a készpénzhasználatot azért küszöbölik ki, hogy ne a bankok bankkártyáival kelljen fizetni, saját fizetési rendszert alkalmaznak – jelezte Toroczkai egy másik felvetésére válaszolva a kormányfő. 

Borítókép: Orbán Viktor a parlamentben 2024. 02. 26. Fotó: MTI/Máthé Zoltán

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.