Edina 2024. február 26.
logo

Pest vármegyében is jól működik az új háziorvosi ügyeleti rendszer

Magyar Nemzet
2024.02.12. 14:32 2024.02.12. 14:36
Pest vármegyében is jól működik az új háziorvosi ügyeleti rendszer

Az előző hétvégi, kiugróan magas hívásszám után ezen a hétvégén már zavartalanul és gyors hívásfogadással működött a háziorvosi, alapellátási ügyelet 1830-as telefonrendszere Pest vármegyében és az ország más területein is – adta hírül lapunknak eljuttatott közleményében az Országos Mentőszolgálat.

Mint arról a Magyar Nemzet már beszámolt, Fejér és Pest vármegye csatlakozásával már teljes lesz az új ügyeleti rendszer országos hálózata február elsejétől. 

Az új, egységes, államilag fenntartott alapellátási ügyelet célja, hogy kiszámíthatóbb, közvetlenül hozzáférhető és minőségileg is megfelelő ellátást kapjanak a betegek.

Az adatok szerint a két nap alatt Pest vármegyében 1626-an hívták fel az ügyelet telefonszámát, és a vármegye 21 ügyeleti telephelyén összesen 1015 beteg, köztük 408 gyermek részesült megfelelő ellátásban. 

Az országos ügyeleti betegszám a két nap alatt 10 113 volt. 

Az adatok szerint az első hétvégén több mint ötszázan hívták „kipróbálási céllal” az új Pest vármegyei ügyelet telefonszámát, ez a szám ezen a hétvégén kevesebb mint felére csökkent.

A működési és betegforgalmi adatokat a jövőben is folyamatosan elemzik annak érdekében, hogy a 1830 hívásfogadó kapacitása és az ügyeleti ellátó helyek erőforrásai mindenkor megfeleljenek a betegek szükségleteinek.

 

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.