Emelt, dupla nyugdíj érkezik, mutatjuk a részleteket +videó

A Magyar Posta is a szokottnál korábban, már hétfőn megkezdi a nyugdíjak postai kézbesítését.

Forrás: MTI2024. 02. 12. 10:30
null
Budapest, 2023. február 8. Postás dupla nyugdíjat kézbesít egy nõnek a fõváros XIII. kerületében 2023. február 8-án. Korábban kézhez kaphatják a februári, valamint az emelt összegû 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerû ellátást azok, akik azt postai úton kérték. Akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én érkezik az utalás. MTI/Bruzák Noémi Fotó: Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A februári ellátással együtt hétfőn utalják az emelt összegű 13. havi nyugdíjat is – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára a kormány Facebook-oldalán közzétett videójában. Vitályos Eszter rámutatott, az év eleji 6 százalékos emelés a 13. havi nyugdíjra is vonatkozik: 

egy átlagos nyugdíj esetén tehát kétszer 230 ezer forint, összesen 460 ezer forint érkezik.

A nagy összegű kifizetések miatt a Magyar Posta is a szokottnál korábban, már hétfőn megkezdi a nyugdíjak postai kézbesítését – tette hozzá.

Emlékeztetett: a kormány tartja az időseknek tett vállalásait: minden évben garantálják az inflációkövető nyugdíjemelést, visszaadták a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat, visszaszorították az inflációt és az élelmiszerek drágulását.

Mindent megteszünk, hogy megvédjük a rezsicsökkentést, amit Brüsszel és a baloldal el akar törölni. Ezeket a vállalásainkat a mostani nehéz, háborús időkben is tartjuk

 – fogalmazott Vitályos Eszter.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.