Lujza 2024. március 2.
logo

Vállalja-e a felelősséget Fekete-Győr András?

Magyar Nemzet
2024.02.12. 14:22 2024.02.12. 14:32
Vállalja-e a felelősséget Fekete-Győr András?

„Most kiderülhet, hogy a baloldalon a bíróság által kimondott bűnöknek van-e következménye” – így reagált Hollik István a bíróság ítéletére, mely szerint Fekete-Győr Andrást börtönbüntetésre ítélték. A Fidesz kommunikációs igazgatója a közösségi oldalán azt írta, Fekete-Győr Andrást hivatalos személy elleni erőszak vádjában a bíróság bűnösnek találta, adódik a kérdés: vállalja-e a politikai felelősséget, azaz lemond-e parlamenti mandátumáról, és visszavonul-e a közélettől?

Miként arról a Magyar Nemzet is beszámolt, a Momentum korábbi elnökét és párttársát Szarvas Koppány Bendegúzt másodfokon hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt bűnösnek mondta ki a bíróság. a két liberális politikus 2018 decemberében az Országház előtt tartott tüntetésen a rendőrökre támadt, két alkalommal is pirotechnikai eszközökkel dobálták meg a Parlament épületét biztosító rendőröket.

 

 

Borítókép: Fekete-Győr András a Parlament előtti tüntetésen (Fotó: Magyar Nemzet)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.