Célkeresztben a konzervatív oktatás

Pesszimizmusukat fejezték ki a Mathias Corvinus Collegium által szervezett budapesti oktatási csúcstalálkozó konzervatív oktatásról szóló panelbeszélgetésének résztvevői. Az eszmecserén elhangzott, hogy Angliában egy történelmi székesegyházban már diszkó üzemel, mert ezzel lehet odacsábítani a fiatalokat. Beszéltek arról is, hogy Amerikában az elit iskolák teljesen magukévá tették a woke-ideológiát, van, ahol drag queent mutogatnak egyházi intézményben. Bár a média és a korszellem a konzervatívok ellen van, a kiutat abban lehet megtalálni, hogy felveszik a kesztyűt és ellenállnak.

2024. 03. 01. 5:30
Teenage,Student,Answering,Question,Studying,In,Classroom
71234953 Fotó: Monkey Business Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A konzervatív oktatás arról szól, hogy bevezessük a gyerekeket a világba és olyan tudásba, amit az előttük született emberek halmoztak fel – jelentette ki Joanna Williams, az akadémikusokból és írókból álló brit Cieo nevű független agytröszt igazgatója a Mathias Corvinus Colle­gium (MCC) napokban rendezett budapesti oktatási csúcstalálkozójának egyik panelbeszélgetésén. A nyugati oktatási rendszerekről nagyon lehangoló az igazgató véleménye, és ahogy a dolgok most állnak, egyáltalán nem optimista, de nem a gyerekek, hanem a bennünket körülvevő civilizáció ­miatt. 

A lánya két héttel ezelőtt a canterburyi székesegyházba látogatott, de nem imádkozni ment oda vagy az építészeti remekművet megcsodálni, hanem diszkóba, mivel ez hoz bevételt. 

Lehet érvelni, hogy ez szükséges, és ebből tudják fenntartani az épületet, illetve így lehet a fiatalokat a székesegyházba csábítani. Az igazgató értelmezése szerint ezzel azok az emberek, akiknek a feladata az örökség és a kultúra megőrzése, bevallották, hogy vesztettek, mivel nincsenek vallási, történelmi vagy az épület szépségét méltató érveik.
Nicholas Tate, a Konzervatív iskola című könyv szerzője arról beszélt, hogy 2021 körül Anglia legrégebbi iskolájának igazgatója a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak) mozgalom tombolásának közepén bejelentette: felülvizsgálja az iskola tantervét egy olyasvalakinek a halála miatt, aki 6500 kilométerrel odébb, egy másik földrészen hunyt el. 

Felidézte, hogy egy hetet töltött egy rangos kaliforniai iskolában, ami teljesen woke-ká alakult át, és ahová valószínűleg Harry herceg és felesége fogja küldeni gyermekeit. 

Teljesen kifordították a tantervet: Amerika- és kapitalistaellenessé alakították, és most már a kritikai fajelméleten alapul, arra kényszerítik az embereket, hogy az identitásukat a szexualitásuk és a gender alapján határozzák meg. 

Hollywood leggazdagabb embereit oktatják itt, akik a legtöbb esetben elfogadták ezt az átalakítást. Egy manhattani egyházi iskola pedig bevezetett gendersemleges kifejezéseket, illetve egy drag queent hívtak meg diá­koknak szóló előadásra, amelyet az iskola kápolnájában tartottak. Szerencsére vannak iskolai testületek, amelyek ellenállnak ennek a nonszensznek, de a média és a korszellem a konzervatívok ellen dolgozik – mondta Nicholas Tate.
Frank Füredi, az MCC brüsszeli központjának vezetője megerősítette, amit Tate a korszellemről mondott, hogy a média nagyon erőteljesen lép fel ellenük, és emiatt nehéz elszigetelt helyeket létrehozni az igazán elmélyült tanulásra. Nem túl reménykeltő Magyarország és Közép-Európa helyzete sem, mert nem lehet ezeket az országokat karantén alá helyezni, ami megvédené az itteni fiatalokat az olyan kulturális hatásoktól, mint a Music TV és a Netflix. Szerinte a most uralkodó oktatási trend a jelenben gyökerezik, teljesen feladta a múltat, és emiatt nem tud szembenézni a jövővel. A konzervatívoknak fontos felismerniük azt, hogy ki kell menni, vitázni és megküzdeni a róluk terjedő előítéletekkel.

Borítókép: Végveszélybe került az elődök teljesítményére alapozó, hagyományos, értékelvű pedagógia (Fotó: Shutterstock)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.