Karácsony mondvacsinált okokra hivatkozva húzódozik a főpolgármester-jelölti vitától

Amíg vagy Szentkirályi Alexandra vagy Vitézy Dávid vissza nem lép, addig a főpolgármester nem áll ki.

2024. 03. 21. 14:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely főpolgármester lehetetlen feltételeket támasztva próbál jó előre kibújni a főpolgármester-jelölti vita lehetősége elől – fejezte ki sajnálatát Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy Facebook-bejegyzésben. Úgy folytatta, Budapest első embere arra hivatkozva hárította el a tegnapi kezdeményezését, hogy ameddig valamelyik jelölt vissza nem lép, ő nem szeretne vitára kiállni.

Vitézy szerint ez nem egy reális feltétel, a budapestiek idén júniusban három érdemi ajánlat közül választhatnak. Az egyik Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő, a másik a jelenlegi főpolgármester, aki permanens ellenzéki miniszterelnök-jelölti kampányt folytat a Városházáról, és akkor is a kormányra mutogat, amikor még a mai keretek között is lehetne előrelépni. Hozzátette, indul ő is, aki a terveiről akar beszélni ebben a kampányban, nem unalmas pártpolitikai csatákat folytatni.

– A főpolgármester feltétele tehát valójában irreális, menekülés a vita elől. Pedig a budapestieknek tartozunk azzal, hogy vitán is ütköztetjük az elképzelésünket a főváros jövőjéről és az elmúlt évek főpolgármesteri teljesítményéről. 

A magam részéről bármikor, bárhol készen állok a vitára, kettesben, hármasban vagy négyesben, Budán vagy Pesten, ülve vagy állva – fogalmazott Vitézy Dávid.

Mint arról lapunk beszámolt, Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt a Partizán című műsorban kijelentette: Karácsony Gergely valójában nem főpolgármester szeretne lenni, hanem miniszterelnök. Ezt kétszer megpróbálta, 2026-ban is így fog tenni, pedig már a villamos is elütötte. Emlékeztett: Karácsony 135 ígéretéből 93-at nem teljesített, amit brutális aránynak tart, és ezek között „nem anyagi forrást igénylő, betartható ígéret nincs”. 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester és Csohány András, az A-Híd Zrt. vezérigazgatója (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.