Így működik a Gyurcsány-módszer Újpesten

A Gyurcsány-módszer újpesti vetülete is közrejátszhatott Déri Tibor politikai manővereiben.

Forrás: Origo2024. 04. 18. 11:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyanús ingatlanügylet állhat annak a hátterében, hogy Déri Tibor újpesti polgármester nem indul újra a IV. kerületben, ám felkerült az ellenzék fővárosi listájára, vagyis korábbi indoklásának ellentmondva nem vonul vissza véglegesen a közélettől – írta az Origó. Felidézték: Déri és családja egy Csokonai utcai társasházi lakásra ruházott be Újpesten, és itt is éltek egészen 2022 augusztusáig. Erről az ingatlanról megállapítható, hogy egy sok évtizeddel ezelőtt épült, korszerűtlen épület régi, fa nyílászárókkal, tetőszerkezettel és alapozással.

2022 augusztusában az akkor már több éve polgármester Déri Tibor és felesége eladta az ingatlant, mert bővült a család, azonban felmerült néhány elgondolkodtató körülmény. A vevő ugyanis a Pannon-Work Consulting Munkaerő-kölcsönző és -közvetítő Kft. volt, amit ma HUNAM Personnel Solutions Kft.-nek hívnak. Ez egy zuglói munkaerő-közvetítéssel foglalkozó cég, és semmi köze a IV. kerülethez: nincs ott székhelye, fióktelepe vagy irodája.

 

Furcsa összefonódás a vevővel

A cég felügyelőbizottsági elnöke Haraszti Gábor ügyvéd, aki az újpesti önkormányzattal is sok éve szerződésben álló Winkler, Barna és Társai Ügyvédi Iroda egyik vezető ügyvédje. Vagyis 

a jelek szerint épp az a cég vette meg Déri házát, amelynek felügyelőbizottsági tagja a Déri vezette önkormányzat ügyvédje. 

Az Origó szerint a Pannon-Work befektetési szándéka nem volt komolynak tekinthető, mivel a cég néhány hónappal később eladta az ingatlant. Nem létesített irodát vagy munkásszállót, hanem továbbadta azt.

Ezzel az ingatlancserével Déri Tibor polgármester és családja szintet lépett a Csokonai utcához képest, hiszen 2022 augusztusában – vagyis éppen egy hónappal a visszalépés bejelentését megelőzően – egy Csíksomlyó utcai, új építésű lakásra cserélte a korábbi házat. Az Origó úgy vélekedett: a részletek ismerete nélkül feltételezhető, hogy nagyon jó áron sikerülhetett túladni a korábbi lakáson, mivel a két ingatlan értéke között ránézésre is sokszoros a különbség. A gyanút tovább erősíti az is, hogy a polgármester nem tüntette fel a vételárakat a vagyonnyilatkozatában sem – közölte a lap.

 

A Gyurcsány-módszer újpesti változata

Mint írták, a helyi szóbeszéd szerint 

Dérit a fenti, jól sikerült ingatlancserével bírhatták rá a helyben a passzátszelet fújó Gyurcsányék, hogy mondjon le az újrázásról, és soroljon be a hűségesküt korábban letevő Trippon Norbert mögé. 

Így működik a Gyurcsány-módszer Újpesten – vonták le a következtetést. Hozzátették: a 2022. augusztusi ingatlancsere után szeptemberben Déri valóban bejelentette, hogy nem indul újra a polgármesteri székért, de Déri a gyanút csak azzal tudná eloszlatni, ha nyilvánosságra hozná az adásvételekben lévő vételárakat, amire viszont kevés esélyt látnak.

Borítókép: Gyurcsány emberei: Déri Tibor és Karácsony Gergely (Forrás: Facebook)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.