Megszólalt a rendőrség, sajtótájékoztatón közölték a bőnyi késelés részleteit + videó

Az elkövetőt gyanúsítottként vonják felelősségre, a kora ellenére is.

Forrás: Kisalföld2024. 04. 29. 16:54
Nagy Ágnes ezredes Bőny késelés
Fotó: Ladóczki Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hétfő reggel a bőnyi általános iskolában egy 12 éves lány egy másik osztálytársát hátba szúrta egy húsz centiméter pengéjű késsel, amelyet otthonról hozott és amelyet elrejtett az iskolai padjában – hangzott el a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtótájékoztatóján, amelyet a bőnyi késeléssel kapcsolatban tartottak. 

Nagy Ágnes ezredes Bőny késelés
Fotó: Ladóczki Balázs

Nagy Ágnes rendőr ezredes elmondta, miután kicsengettek az első óráról, az osztály nagy része elhagyta a tantermet. Ekkor a lány fogta a kést, és az előtte ülő társa hátába mélyesztette. A kést aztán kirántotta az előtte ülő testéből, majd a földre dobta.

A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett, így helyszínről mentőhelikopter szállította a győri kórházba. Már megműtötték, jelenleg az állapota életveszélyes, de stabil és az intenzív osztályon ápolják.

Beszámoltak arról is, hogy az elkövető egy listát vezetett, amelyen az osztálytársai nevei szerepelnek. 

Pirossal voltak megjelölve azok, akiket meg akart ölni, és zölddel azok, akiket nem.

 A rendőrség ezt a listát és a kést is lefoglalta.

Nagy Ágnes rendőr ezredes beszélt arról is, hogy az elkövető egy jó tanuló, csendes gyermek, a motivációját a büntetőeljárás keretében vizsgálják. A bűnügyi szemle még délután fél négykor is tartott, a kutatás és a kihallgatások is. Az elkövetőt gyanúsítottként vonják felelősségre, a kora ellenére is, törvényes képviselői jelenlétével – idézte Nagy Ágnes szavait a Kisalföld

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.