Menekül a sajtó elől Karácsony Gergely

Az elmúlt időszakban a Karácsony vezette főpolgármesteri hivatal egyre mélyebbre süllyedt a hídpénzbotrányba, amelyből a legfrissebb információk szerint a fővároshoz is hatalmas összegeket csorgattak vissza.

2024. 04. 24. 10:05
Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester, Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes és Tüttő Kata  főpolgármester-helyettes Fotó: (MTI/Kovács Attila)
Fotó: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A választások előtti utolsó Fővárosi Közgyűlésen számos, Karácsony Gergely szempontjából fontos ügyben születik döntés. Ezek egyike a Fővárosi Klímaügynökség megalapítása. A főpolgármester ugyanis már korábban is ígéretet tett a szervezet megalapítására, azonban a törekvéseit csak most, uniós forrásból tudta megvalósítani. 

Az mostanáig nem világos, hogy miért van szükség a klímaügynökség megalapítására, ugyanis a főpolgármester tegnap az ügyben tartott sajtótájékoztatóján kiderült, a szervezet feladata mindössze abban fog kimerülni, hogy segítséget nyújt a társasházaknak az energiahatékonyságot növelő beruházások végrehajtásához szükséges forrásokhoz jutásban. 

Mindeközben a főváros továbbra is sunnyog a Lánchíd-botrány ügyében, tagadva annak a létezését is. A közgyűlést megelőző háttérbeszélgetésen lapunk kérdésére válaszolva Kiss Ambrus elmondta, továbbra is csak egy botrányról tud a Lánchíd ügyében, mégpedig arról, hogy a kormány nem fizette ki a hatmilliárd forintot a fővárosnak. 

A közgyűlésen emellett tárgyalni fognak az új Duna-parti Építési Szabályzatról, amelynek értelmében a főváros a szállodahajókat Budapest külvárosába száműzné. A Fővárosi Közgyűlés kezdete előtt az ügyben sajtótájékoztatót tartott Horváth Csaba, Zugló polgármestere, aki elmondta, a tervben kiemelten fontos, hogy a hajósokat ne érintse hátrányosan az új szabályozás. 

Borítókép: Karácsony Gergely főpolgármester, Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettes és Tüttő Kata  főpolgármester-helyettes (Fotó: MTI/Kovács Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.