Puszit dobott az idős férfi a fiatal nőnek, öt perc múlva már nem élt

Végül senki nem mosolygott.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 04. 16. 14:19
fagyizó,kávézó,terasz,vendéglátás
illusztráció Fotó: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége miatt emelt vádat a Somogy Vármegyei Főügyészség azzal a negyvenes éveiben járó férfival szemben, aki úgy pofon ütött egy idős férfit, hogy az hanyatt esve halálos sérülést szenvedett – adta hírül az ügyészség.

Történt ugyanis még, tavaly októberben, hogy – a vádirat szerint – a bántalmazó egy Marcali környéki község fagyizójában múlatta az időt a baráti társaságával, köztük fia barátnőjével és annak leánytestvérével. Ugyanott volt a 80 éves sértett is, aki a vádlotthoz hasonlóan szeszes italt fogyasztott, és éppen a mosdóból tért vissza az asztalához, amikor a vádlott társasága mellett elhaladva „puszit dobott” az ott ülő egyik fiatal nőnek. 

A vádlottat feldühítette az idős férfi magatartása, ezért utána ment, hogy kérdőre vonja, majd tenyérrel arcon ütötte. 

Az ütéstől a sértett hanyatt esett és a fejét a cukrászda kövezetébe ütötte.

A vádlott hiába próbálta magához téríteni az eszméletlen sértettet, az idős férfi a sérülése miatt a kórházba szállítását követően meghalt.

A Somogy Vármegyei Főügyészség a Kaposvári Törvényszékre benyújtott vádiratában fogházbüntetés kiszabására tett indítványt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.