„Sz…r az egész, nem lehet itt élni”: továbbra is súlyos problémákat okoz a VII. kerületben élőknek a bulinegyed

Rendezetlen utcák, hangos szórakozóhelyek és elégedetlen lakók – így néz ki most a bulinegyed, annak ellenére, hogy az önkormányzat több mint fél éve új szabályokat vezetett be.

2024. 04. 29. 16:25
bulinegyed  romkocsma
A bulinegyed éjszaka. Fotó: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem lehet itt élni”, vagy „semmi pénzért nem laknék itt” – így nyilatkoznak a fővárosban élők a VII. kerületi bulinegyedről. A városrészben évek óta komoly gondokat okoz az állandó hangzavar, a rendetlenség és a szórakozóhelyek környékén megjelenő kábítószer-fogyasztás is.  

A probléma kezelésére Erzsébetváros önkormányzata tavaly új szabályozást hozott létre, és több esetben is módosította egyes vendéglátóhelyek nyitvatartásának feltételeit, valamint elkezdett együtt működni egy egyesülettel is. 

A napokban azonban olyan hírek láttak napvilágot, miszerint az önkormányzat és a helyi vendéglátóegység-tulajdonosokból álló egyesület egyfajta kartellként működik.

 Az Index írt róla, hogy nemrég egy szórakozóhely-tulajdonos kereste meg a lapot, aki arról számolt be, hogy az önkormányzattal együtt működő egyesület tagdíja valójában védelmi pénz, az új rendszerrel pedig a bulinegyed visszatért a 90-es évekbe, amikor a maffia irányította a szórakozóhelyeket, csak most az önkormányzat áll az egész mögött.   

A kerületben élőket most tapasztalataikról kérdezte a Magyar Nemzet. A lakók jelentős része pedig közölte: a turistákat kiszolgáló bulinegyed miatt a kerület mára szinte élhetetlen.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.