Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

Elmegyógyintézetbe zárják a dorogi rémet

Végzést adtak ki a férfi ellen, aki korábban késsel támadt egy családapára.

2024. 05. 16. 21:14
A dorogi rém elmegyógyintézetbe kerül (Fotó: Ripost)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogyan arról korábban a Komárom-Esztergom vármegyei hírportál beszámolt, elrendelték a dorogi rém letartóztatását. Az Esztergomi Járásbíróság május 14-én, kedden meghallgatta az elkövetőt, és végzést adott ki. A 31 éves férfi egy hónapra az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe (IMEI) kerül.

Elmegyógyintézetbe kerül a dorogi rém
Elmegyógyintézetbe kerül a dorogi rém. Fotó: Ripost

 

A dorogi rém még kést is hordott magánál

A városban az egyik nő, akit megtámadott már a rém, a hírportálnak korábban azt nyilatkozta:

A táskájában állítólag baltát tart, botokat, üvegeket, illetve amiket kiszed a kukából, és úgy tudom, kést hord magánál.

Legutóbb egy családapára támadt késsel, ezután vették őrizetbe a férfit.

A rém másik női áldozata a Ripostnak nyilatkozott:

Teljesen ki vagyunk akadva! Újra rettegés fogta el a többi anyukát, köztük engem is, hogy mi lesz, ha újra kiengedik. Amikor megtudtuk, hogy letartóztatták, mindenki fellélegezhetett Dorogon, de a harminc nap letartóztatást kevésnek tartjuk. Jön a nyár, a gyerekek kint lesznek az utcán, a játszótereken, uszodában, a strandon, bármikor újra támadhat Valentin, ha kiszabadul!

− A letartóztatás elrendelésétől számított egy év elteltéig alkalmanként legfeljebb három hónappal, ezt követően alkalmanként legfeljebb két hónappal hosszabbítható meg a letartóztatás. A letartóztatást a bíróság hivatalból nem hosszabbíthatja meg, a nyomozás során csak ügyészi indítványra rendelhetik el, amit az ügyészség legkésőbb a lejárat előtt öt nappal elő kell, hogy terjesszen a bíróságnak − mondta el a lapnak Horváth Sándor, a Komárom-Esztergom Vármegyei Főügyészség sajtószóvivője.

Ezt azt jelenti, ha a dorogi rém egy hónapos letartóztatása letelik,

a bíróság az ügyészség javaslatára újra elrendelheti a letartóztatását. Ez mindaddig így lesz, amíg tart a nyomozás, és nem tárgyalják az ügyet.

Azonban az ügyészség javaslata alapján a vádlott az eljárás során is letartóztatásban maradhat, ez a börtönben töltött idő pedig be fog számítani az ügyben kapott ítéletbe. Vagyis annyival kevesebbet kell majd végül az ítélet alapján börtönben töltenie, amennyit előzetes letartóztatásban volt.

− Most egy hónapra rendelte el a bíróság, a letartóztatás helyéül az IMEI-t jelölte ki, ami azt jelenti, hogy az elkövető beszámítási képességeinek vizsgálatához egy hosszabb megfigyelés szükséges. Rendes körülmények között, ha úgymond szimpla vizsgálatról van szó, akkor az orvos elbeszélget a vizsgált személlyel, majd a beszélgetés és az iratok vizsgálata alapján adja ki a szakvéleményt. Ebben az esetben nem elégséges egyszeri elbeszélgetés és vizsgálat, hanem egy hosszabb megfigyelése szükséges az elkövetőnek, hogy miként viselkedik, milyen az elmeállapota, és ennek alapján lehet a szakvéleményt elkészíteni. Ezért van az, hogy az IMEI-ben tartják fogva − tette hozzá.

Borítókép: A dorogi rém elmegyógyintézetbe kerül. (Fotó: Ripost)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.