Szentkirályi Alexandra: Karácsony a Partizánban újra esküt tett Gyurcsányék mellett

Biztos, ami biztos.

2024. 04. 26. 6:56
Karácsony Gergely és Gyurcsány Ferenc Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Karácsony Gergely a Partizánban adott interjújában is kifejezésre juttatta, hogy Dobrev Klára pártja mellett áll – idézte fel Facebook-oldalán megosztott rövid videóval Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje.

– Politikailag te kívánatosnak tartanád Dobrev Klára miniszterelnök-jelöltségét? – kérdezte Gulyás Márton a Partziánban nyilatkozó Karácsony Gergelyt, amire a főpolgármester lényegretörően válaszolt:

– Én ma őt tartom a legalkalmasabbnak erre a feladatra. 

Amint arról lapunk már beszámolt, 2026-ig szóló megállapodást írt alá Karácsony Gergely a Demokratikus Koalícióval és az MSZP-vel, amelynek részeként közös miniszterelnök-jelöltet állítanak majd a parlamenti választáson. Sajtóhírek szerint ez a személy nem más lesz, mint Dobrev Klára, ugyanakkor nem elképzelhetetlen, hogy ismét Karácsony Gergelyt tolják majd előtérbe Gyurcsány Ferencék. Dobrev Klára március végén bejelentette: a DK, az MSZP és a Párbeszéd stratégiai együttműködésről szóló megállapodást kötött, ami az Orbán-kormány leváltásáról és egy „szociáldemokrata–zöld kormányzásról” szól. A közös EP-lista első, második, harmadik, negyedik és hatodik helyére a DK, az ötödik helyére az MSZP, a hetedik helyére a Párbeszéd tehet javaslatot, a listát pedig Dobrev Klára vezeti. 2026-ban a közös miniszterelnök-jelölt mellett közös listája és közös programja is lesz a három pártnak.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.