Következő mérkőzések
Lengyelország
15:002024. június 16.
Hollandia
Szlovénia
18:002024. június 16.
Dánia

Karácsonynak rendkívül kellemetlen a kampányfinanszírozási botrány, érdemben nem cáfol, csak vagdalkozik + videó

Hiába bizonyította tételesen a Magyar Nemzet, hogy Karácsony 2019-es kampányát is külföldről finanszírozták, a főpolgármester szerint a lap nem állít igazat. Érdemi cáfolat eddig azonban nem érkezett még a 99 Mozgalom pénzügyi botrányára sem.

2024. 05. 22. 21:24
Forrás: Képernyőkép
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ezt a cikk állítja, de nem bizonyítja” – így reagált Karácsony, amikor Heiter Dávid a Magyar Nemzet által bemutatott dokumentumokról kérdezte, tehát a főpolgármester ismét megpróbálja letagadni a letagadhatatlant. De nézzük, miről is van szó!
Mint közismert, Karácsony Gergely 2019-es kampányát a Mindenki Budapestért Egyesület, az az a Mibu bonyolította. A Mediaworkshöz került dokumentumok alapján egyértelműen az a kép rajzolódik ki, hogy az egyik kulcsfigura pedig már itt is Tordai Csaba volt, aki Karácsony Gergely jó barátja és jelenleg jogi főtanácsadója a Városházán. És itt képbe kerül egy bizonyos Bakony Rental Kft., aminek ügyvezető tulajdonosa nem más, mint Mravik Zsolt, aki Tordai Csaba élettársa. A cégadatbázisból az derült ki, hogy a legutóbbi önkormányzati választás évében Mravik vállalkozása, 238-szoros árbevétel-növekedést produkált: a korábbi 500 ezer forintról 119,2 millióra nőtt az összeg. A Bakony Rental Kft. külföldi tanácsadói megbízásából származó 112 millió forint bevételéből Mravik még az önkormányzati választások előtt osztalékelőleg címén kivett 84 milliót, amiből a Magyar Nemzet információi szerint 75 millió forint egy, a Városházán jelenleg is tanácsadóként dolgozó munkatárs segítségével Perjés Gáborhoz került készpénzben, aki ezt később több részletben befizette a Mibu számlájára.

A Magyar Nemzet kereste az ügyben Mravik Zsoltot, aki nem kívánt nyilatkozni, élettársa Tordai Csaba már a 99 Mozgalom pénzügyi botrány ügyében is hallgatott, Karácsony Gergely pedig nem ad érdemi válaszokat, csak vádaskodik és hazugsággal vádolja a Magyar Nemzetet.  

A 2019-es kampányfinanszírozás ügye nagyban hasonlít a 99 Mozgalom 2021–2022-es adománygyűjtéséhez. Karácsonyék akkor azt állították, hogy kis összegű adományokat gyűjtöttek adományládában. A 99 Mozgalom pénzügyeit szintén Perjés Gábor intézte, aki 2021 augusztusa és 2022 szeptembere között több részletben, készpénzben fizetett be 506 millió forintnyi összeget a szervezet számlájára. Korábban maga Perjés ismerte el, hogy forinton kívül fontban és euróban is érkeztek pénzek, ráadásul a pénz egymás utáni sorszámokkal volt ellátva.

Ezek alapján pedig nagyon úgy tűnik, hogy a 99 Mozgalom számlájára befizetett több mint 500 millió forint nem adománygyűjtő ládákban érkezett, és nem is mikroadományokról volt szó.
A Magyar Nemzet most azt szerette volna megtudni Karácsony Gergelytől, hogy ismer-e olyan embert, aki elhiszi a mikroadományos történetét, azonban a főpolgármester érdemi válaszadás helyett azzal próbált viccelődni, hogy a Magyar Nemzet riporterét, Heiter Dávidot és Bohár Dánielt rendszeresen összekeveri. 

Borítókép: Karácsony Gergely (Képernyőkép)
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.