Élő közvetítés
Hollandia
ÉLŐ
Franciaország

Lázár János: Aki támogatja a háborút, nem az ország érdekeit szolgálja

Az építési és közlekedési miniszter jelezte, hogy a kormány nem adja fel az ország érdekeit.

2024. 05. 22. 8:27
LÁZÁR János

Voks 24 - A Fidesz-KDNP választási fóruma Nagykállóban
Fotó: MTI/Balázs Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Aki Magyarországon bármilyen formában támogatja a háborút, az nem az ország érdekét szolgálja – mondta Lázár János építési és közlekedési miniszter országjáró fórumának nagykállói állomásán. Hangsúlyozta, hogy Magyarországnak csak a béke lehet az érdeke, és az, hogy megőrizze függetlenségét Nyugat és Kelet között.

A kormány próbál hűséges és lojális NATO-tag és okos európai uniós tag lenni, de ez nem jelenti azt, hogy feladja az ország érdekeit

– tette hozzá.

Ezért próbálja az ország pozícióját legalább relatívan függetlennek tartani az Európai Unión és a NATO-n belül, ami nagyon sokaknak a világban nem tetszik – emelte ki. – Aki a jelenlegi körülmények között föladja a lojalitást, a hűséget és a szolidaritást, az az ország ellenségeit erősíti – fűzte hozzá.

Lázár János arról is beszélt, hogy minden megváltozott a politikában. Emlékeztetett:

egy olyan ország polgárai vagyunk, amelynek szomszédjában minden nap halomszám ölik egymást a huszonéves fiatalok, és amelynek szomszédjában öt lövést adtak le az ottani miniszterelnökre, aki majdnem belehalt a merényletbe.

A jelenlévőket arra kérte, hogy június 9-én amellett, hogy döntenek arról, ki képviselje a települést a városházán, erősítsék meg Orbán Viktort abban, hogy jó, ha kitart a béke mellett, mert az országnak erre van szüksége. Kiemelte, ha Magyarországnak fegyvert kell szállítania, pénzt kell adnia, légitámaszpontokat kell átadnia, katonákat kell kiképeznie vagy élő erőt kell küldenie az ukránoknak, akkor az ország bele fog sodródni a háborúba. Hozzátette,

a szavazatoknak a béke és a háború dimenziójában hónapokkal vagy évekkel később óriási jelentősége lehet.

Lázár János arról is beszélt, hogy az önkormányzati választások a helyi közösségek szempontjából is fontosak, mert az a kérdés, hogy azoknak mire van szükségük.

Nyugalomra, összetartásra, kölcsönös tiszteletre és békességre

– mutatott rá.

Hangsúlyozta, egy polgármesternek, akit 2024-ben Magyarországon megválasztanak, mindenki polgármesterének kell lennie. Egy ekkora lehetőségnél nem a párthovatartozás és a szembenállás számít, hanem az együttműködési készség. A miniszter kiemelte, szeretné, ha Kelet-Magyarország minden polgára úgy érezné, hogy a kormány helyben és országosan mindenkinek megpróbál lehetőséget teremteni. – Az elmúlt 14 évben a bizalom megköszönése mellett a kormány lehetőséget teremtett az ott élők számára többek között munkahelyteremtéssel vagy az infrastruktúra javításával – fogalmazott.

Lázár János elmondta, a kormány terve az, hogy Debrecen, Nyíregyháza és Miskolc háromszöge egy új gazdasági zónája legyen az országnak, amely legalább olyan fejlett keleten, mint Győr nyugaton. A céljuk az, hogy megpróbálják a vidéket gyarapítani, gazdagítani és még több lehetőséget teremteni.

A fórumon Simon Miklós, a térség fideszes országgyűlési képviselője többek között arról beszélt, hogy az elmúlt időszakban a településen sok fejlesztés történt.

A jelenlegi ciklusban összesen mintegy hatvan programban tizenhárom milliárd forint értékű fejlesztés valósult meg

– mondta.

Nagykállóban 2018 óta inkubátorház épült, megújult az általános iskola és két bölcsőde is épült, emellett templom- és útfelújítások is történtek. Juhász Zoltán független polgármesterjelölt köszöntőjében egyebek mellett arról beszélt, a legfontosabbnak azt tartja, hogy esetleges megválasztása után a közhangulat javításán dolgozzon. Több stratégiai célt is megfogalmazott, köztük a lakosság megtartásával és a lakásépítési kezdeményezésekkel kapcsolatban.

Borítókép: Lázár János építési és közlekedési miniszter Nagykállóban (Fotó: MTI/Balázs Attila)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.