Menekülés közben felborult furgonjával egy embercsempész, egy gyermek meghalt a balesetben

A járműben összesen tizenkilenc migránst szállítottak.

Forrás: Magyarország Ügyészsége2024. 05. 03. 14:29
Szlalomozva menekült a rendőrök elől az embercsempész, halálos baleset lett a vége
Forrás: Magyarország Ügyészsége
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vádat emelt a Szegedi Járási Ügyészség azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron okozott halálos tömegszerencsétlenséget, miközben a rendőrök elől menekült – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

A vádlott tavaly augusztus 10-én, éjfélkor, Ásotthalom térségében felvett furgonjába tizenkilenc, a szerb–magyar határon illegálisan átkísért migránst, majd velük az 55-ös főúton elindult. Itt igazoltatni akarták őt, a jelzésre az embercsempész először megállt, majd mielőtt autójához ér volna a rendőr, váratlanul továbbhajtott.

A járőrök üldözőbe vették, a férfi azonban nagy sebességgel tovább menekült, mígnem egy kanyarban elvesztette az uralmát a furgon felett, amely kisodródott és az árokba csapódott

– hangsúlyozták. Hozzátették: az embercsempész ezután egy közeli erdőbe menekült, ahol őt később elfogta a rendőrség.

A balesetben a furgon csomagterébe zárt illegális bevándorlók közül egy gyermek a helyszínen életét vesztette, öt fő súlyos, míg 13 könnyű sérüléseket szenvedett.

A járási ügyészség a vádlottat minősített embercsempészéssel és halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozásával vádolja.

Szlalomozva menekült a rendőrök elől az embercsempész, halálos baleset lett a vége
Fotó: Magyarország ügyészsége

Borítókép: A felborult furgon (Fotó: Magyarország ügyészsége)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.