A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Színt vallott Magyar Péter listavezetője, Dávid Dóra feladná Magyarország szuverenitását

A Tisza Párt jelöltje csatlakozna az uniós ügyészséghez.

Forrás: Mandiner2024. 05. 27. 21:53
Debrecen, 2024. május 5.
Résztvevõk a Tisza párt párt anyák napi nagygyûlésén Debrecenben, a Református Nagytemplom elõtt 2024. május 5-én.
MTI/Koszticsák Szilárd
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Ügyészséghez való csatlakozás abban segítene, hogy „visszaállítsuk a jogállamiságot”, és így megkapjuk a jogállamisági kérdések miatt zárolt uniós pénzeket – jelentette ki Dávid Dóra, a Tisza Párt európai parlamenti listavezetője egy interjúban, amelyről a Mandiner számolt be. A lap emlékeztetett:

ennek ellentmond, hogy Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke január 17-én azt mondta: a továbbra is befagyasztott 20 milliárd euró az LMBTQI-jogokkal, a tudományos élet szabadságával és a menekültügyi jogokkal kapcsolatos „aggályok” miatt van felfüggesztve.

Magyar Péter embere szerint Magyarország önként csatlakozott az Európai Unióhoz, ezért tartania kell magát a játékszabályokhoz. Dávid Dóra arról is beszélt, hogy a Gyere haza fiatal! program keretében többször próbálkozott a magyarországi munkavállalással, de nem volt a szakmai tapasztalatainak megfelelő állás. Elmesélte, hogy a kétezres évek elején édesapja beíratta őt egy londoni középiskolába, ahol a harminc diákból hat volt fehér, amit Dávid nagyon érdekesnek és gazdagítónak talált. Így felmerül a kérdés, hogy amikor legközelebb az illegális bevándorlók elosztásáról lesz szavazás Strasbourgban, milyen álláspontot fog majd képviselni.

A listavezető szólt arról is, hogy a magyar konyha jobb, mint a brit, továbbá hogy tehetséges nép a magyar, amire Karikó Katalint és a Rubik-kockát hozta példának. Azt is elárulta, hogy ha bárkit a világon meghívhatna ebédre, akkor Ryan Gosling kanadai színészt, a Barbie című amerikai film Kenjét választaná.

 

Borítókép: Magyar Péter rendezvénye (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.