Bagolyfióka tévedt a lőtérre, de megmentették + fotók

Nem ez volt az első eset, hogy az egyenruhások kismadarat találtak.

2024. 06. 12. 15:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A lövészeti gyakorlatra készülődve figyeltek fel a Tököli Országos Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársai egy védtelen kis bagolyfiókára. 

A fűben lapuló, veszélyes terepre tévedt apróságot azonnal gondozásba vették, majd felvették a kapcsolatot a Kiskunsági Nemzeti Park szakembereivel, akik átvették tőlük. A kis bagolycsemetét szakszerű ellátásban részesítették, hogy minél hamarabb visszakerülhessen élőhelyére.

A bagolyfióka a fűben lapult, amikor felfedezték a bv.-sek. Fotó: BvOP

A BvOP közlése szerint nem ez volt az első eset idén, hogy a gondoskodó egyenruhásoknak hála egy madárfióka épségben megúszta. Korábban egy fecskefészket mentettek meg és egy kis ölyvet is eljuttattak további gondozásra a Nemzeti Park Igazgatóságához.

Alig két hete pedig, egy háromhetes kuvikfiókára figyeltek fel a tököli munkatársak, a fokozott természetvédelmi oltalom alatt álló faj piciny példányát a Fővárosi Állat- és Növénykert fogadta be. Április elején a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet frissen nyírt füvében pedig egy aprócska erdei bagolyfióka lapult, aki a szemfüles szombathelyi bv.-seknek hála Kőszegre, az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság Chernel-kerti Madárvédelmi Központjába került.

Fotó: BvOP

 

Borítókép: A tököli lőtérre tévedt bagolyfióka (Fotó: BvOP)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.