Következő mérkőzések
Ukrajna
18:002024. június 26.
Belgium
Szlovákia
18:002024. június 26.
Románia

A földön húzva vonszoltak le egy embert a villamosról + videó

Így fest a főváros Karácsony Gergellyel az élén.

2024. 06. 12. 13:18
Budapest, 2023. május 1. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) 4-es 6-os vonalán közlekedõ Siemens Combino Supra villamosok a Margit körút Mechwart liget megállójában. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi igényért a fotó szerzõje/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Állj fel! – szólongatnak egy magatehetetlenül fekvő, bódult állapotban lévő férfit a 4-es 6-os villamoson. A jelenetet az egyik utas rögzítette, amelyet megosztott a TikTok közösségi oldalon is. A felkerült felvételen az látszik, hogy a villamos padlójáról felállni képtelen férfinek fogalma sincs, hol van, vagy hogy fog lejutni a járműről, szerencséjére barátja segítségére siet, aki, miután nyugtázta, hogy nem tud lábra állni a cimborája, egészen egyszerűen levonszolta.

A videóban mondhatni semmi különleges nincs, Karácsony Gergely főpolgármestersége óta ugyanis rendre megszaporodtak az ilyen és ehhez hasonló ügyek a közösségi közlekedés járatain. 

A főpolgármester-jelölti kampány során Vitézy Dávid és Karácsony Gergely között komoly vita alakult ki azzal kapcsolatosan, hogy a BKK-rendészet megerősítése szükséges-e. Az LMP jelöltjének ígéretei között szerepelt, hogy kétszáz fővel bővítenék a közterület-felügyelők létszámát a BKK-rendészet létrehozásával, akiket testkamerával szerelnének fel. A főpolgármester szerint minderre viszont semmi szükség és nemet mondott.

Kérdés, Karácsony Gergely a következő években vajon mégis átgondoljolja-e, hogy a BKK-rendészet megerősítse és a panaszkodás helyett jut-e idő arra is, hogy a városban ne így kelljen utaznia az itt élőknek?

 

Borítókép: A 4-es 6-os villamos Újbuda központ végállomáson (Fotó: Róka László)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.