Kalandor politikát felelős városvezető nem folytathat

Gémesi György hiúságból és bosszúvágyból nem volt hajlandó együttműködni a kormánnyal – fogalmazott lapunknak Boros Bánk Levente Gödöllő polgármesteréről. A Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatója elmondta, hogy a Gödöllőn tapasztaltak kapcsán felsejlik Karácsony Gergely politikája, aki szintén az ellenzéki politizálással van elfoglalva.

2024. 06. 07. 13:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Sokkal többet ki lehet hozni Gödöllőből – mondta lapunknak Boros Bánk Levente, a Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatója. Mint jelezte, van kötődése a városhoz, mivel ott nőtt fel, és csalódottságának adott hangot az ott tapasztaltak miatt. Hozzátette: Gémesi György már régóta vezeti Gödöllőt, és lehet, hogy már csak megszokásból választották újra, mivel megfáradást tapasztalni a városvezetésben.

Különösen az utóbbi ciklusban volt tapasztalható, hogy Gémesi György a saját politikai akaratát a város érdekei elé helyezte, ugyanis összefogott Márki-Zay Péterrel vagy a múlt homályába vesző Széll Bernadett-tel, de gondolhatunk a korábban létrehozott saját alternatív önkormányzati szövetségére, amit szinte dacból, szándékosan a kormányzattal szemben kreált. Ezekben a lépésekben a polgármestert a kormánnyal való szembenállás vezette, ami nem szolgálta a város érdekeit

– rögzítette a szakértő.

Mint mondta, Gödöllő nem idomul az agglomerációba kiköltözők jelentette igényekhez, mivel az önkormányzati infrastrukturális fejlesztések elmaradtak, amelyek még élhetőbbé tehetnék a várost. – Ez csak annak köszönhető, hogy Gémesi György hiúságból és bosszúvágyból nem volt hajlandó együttműködni a kormánnyal – húzta alá Boros Bánk Levente. Ezt az öncélú kormányellenes attitűdöt jól jellemzi a városháza épülete körüli hercehurca, amiben Gémesi mindössze annyit tud felmutatni, hogy elbontotta a korábbi épületet, de megnyugtató megoldást – ígéretei ellenére – azóta sem sikerült tető alá hoznia.

Jelezte, hogy a Gödöllőn tapasztaltak kapcsán felsejlik Karácsony Gergely politikája, mivel a főpolgármester utasítást kapott Gyurcsány Ferenctől, hogy a kormánnyal szemben politizáljon, a budapestiek érdekeit figyelmen kívül hagyva.

Ez egy kalandor politika, amit egy felelős városvezető nem folytathat. Ezt szenvedi meg a főváros is, mivel Karácsony Gergely Budapest fejlesztése helyett az ellenzéki politizálással van elfoglalva

– tette hozzá.

Szerinte minden településnek az az érdeke, ha a regnáló kormánnyal képesek és hajlandók együttműködni. – Szemmel láthatóan Gémesi György sem nem képes, sem nem hajlandó erre, aminek a gödöllőiek isszák meg a levét. Az a felesleges szélmalomharc, amelyet személyes ambíciói mentén folytatott az elmúlt években, megtorpanást okozott a város fejlődésében – mondta a szakértő.

Megjegyezte, hogy Gödöllőre sokan úgy tekintenek, mint egy alvóvárosra, mivel onnan rengetegen járnak be Budapestre, ami egyben előnye és hátránya is a településnek. Szerinte a Gödöllőre kiköltözőknek köszönhetően olyan méretű lett a város, hogy önállóan is megállhatná a helyét, így nem Budapest agglomerációjaként lehetne rá tekinteni, hanem mint egy önálló életet élő városra.

Ezzel szemben a jelenlegi polgármester már azt az egyszerű feladatot sem tudta megoldani, hogy a reggeli és délutáni csúcsforgalomban különösebb fennakadás nélkül lehessen ki-, majd befelé közlekedni Gödöllőre, sőt – Karácsony Gergelyt megelőzve – az autósok életét megkeserítő bicikliutat telepített a belvárosba

– tette hozzá.

– Úgy látom, hogy az elmúlt évek érdemi fejlesztései kizárólag a kormánynak köszönhetők. A vasúti és az ahhoz kapcsolódó beruházások, az új városi uszoda, az egyetemre érkező források vagy az autópályáról való lehajtás megkönnyítése mind ide sorolhatók – fogalmazott a Nézőpont Intézet politikai elemzési igazgatója.

Képzeljük csak el: hol tarthatna a város, ha olyan polgármester vezetné, aki még együtt is működne a kormányzattal, és nem áldozná fel saját települését személyes, a gyurcsányi hozzáállást idéző politikai meggyőződésének oltárán?

– tette fel a kérdést Boros Bánk Levente.

 

Borítókép: Gémesi György (Fotó: Kurucz Árpád)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.