Mit esznek a focidrukkerek az Eb alatt?

A kedvenc italokra is fényt derített a rendhagyó felmérés.

Forrás: Mindmegette2024. 06. 21. 11:28
Foci, labdarúgás, tv
Forrás: Pexels
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már javában zajlik foci Eb, július közepéig minden erről szól majd, ami nem is csoda, hiszen ez az egyik legjobban várt sportesemény idén. A szurkolás mellé ugyanakkor szinte elengedhetetlen az, hogy az ember ropogtasson valamit. De mi az, amit a legszívesebben fogyasztanak ilyenkor a szurkolók?

Miközben arra várunk, hogy kik lesznek a 2024-es foci Eb gólkirályai, az egyik felmérés arra volt kíváncsi, hogy a szurkolók milyen ételeket esznek a legszívesebben meccsnézés közben – vette észre a Mindmegette.

Az eredmény egyáltalán nem lett meglepő, hiszen 

a megkérdezett focirajongók legnagyobb része chipset készít a tévé mellé.

Európa második legkedveltebb ropogtatnivalója a popcorn, míg a harmadik helyen a nachos végzett. Azonban ennél a rangsornál is akadnak kivételek, ugyanis Spanyolországban a nachos vezet, a svájci, a cseh, a szlovák és az osztrák szurkolók pedig a popcornt kedvelik a leginkább. De a focirajongók szívesen fogyasztanak pizzát, csirkeszárnyakat, virslit, perecet, sajtot, sőt még zöldségeket és gyümölcsöket is.

Az italoknál sem meglepő a helyzet

Az italokkal kapcsolatban is végeztek felméréseket, amelyek nem meglepő módon azzal az eredménnyel zárultak, hogy 

az idei foci Eb legnépszerűbb itala természetesen a sör.

A második helyen a szóda áll, de a limonádé és a gyümölcslé is előkelő helyen szerepel. Felkerült a listára a bor is, ahogyan az energiaitalok és a tea sem hiányozhat, csak ezek után jön a kávé és a gin-tonik. De az italok terén sem minden fekete vagy fehér, ugyanis a belga szurkolók többsége a szódát részesíti előnyben, ahogyan a dánok, a szlovákok és mi, magyarok is.

Borítókép: Illusztráció (Fotó: Pexels)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.