A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Magyar Péter a legelejétől hazudott: megszüntették a nyomozást a hangfelvétele kapcsán

Ma kiderült: Magyar Péter hazugságokkal indította karrierjét. A Központi Nyomozó Főügyészség megszüntette a nyomozást a hangfelvétellel kapcsolatban, melyet Magyar Péter akkor készített mikor titokban lehallgatta a saját feleségét. A kiterjedt vizsgálat megállapította, hogy a Tisza Párt alelnökének vádaskodásaiból semmi sem igaz.

2024. 06. 20. 11:14
20240530-CSS_6805
A képen: Magyar Péter Fotó: Csudai Sándor/Origo
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Magyar Péter két bejegyzésére hivatkozva tett egy magánszemély feljelentést, ezután kezdte nyomozni a fővárosi főügyészség a Schadl–Völner-ügyet érintő Varga Judit-hangfelvételt – fogalmazott Fürcht Pál főügyész, a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) vezetője a csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Még márciusban a Schadl–Völner-ügyet érintő témában hallgatták meg a nyomozó ügyészek Magyar Pétert. Varga Judit exférje vallomásában azt állította, hogy bizonyítékai is vannak. Ezután Magyar Péter közösségi oldalaira egy silány minőségű hanganyagot töltött fel, melyet akkor készített, mikor titokban lehallgatta a saját feleségét. A rossz minőségű és zavaros beszélgetés során ráadásul rendre Magyar Péter mondja ki a neveket, emeli ki a lényeges mozzanatokat, beszéltetni próbálja egykori feleségét, próbálna belőle súlyos mondatokat kihúzni, azonban nem jár sikerrel.

Kovács Katalin, a főügyészség szóvivője elmondta, hogy kiterjedt nyomozást folytattak, amely során kilenc tanút hallgattak meg, továbbá 17 ezer oldalnyi irat született. Az első tanúvallomást Magyar Péter tette, akinek három állítása volt: Schadl György Rogán Antal embere volt; Rogán emberei manipulálták az eljárás ügyiratait; 2021 tavaszán értesítette Völner Pált a kormány egy tagja, hogy titkos megfigyelés zajlik, legyen óvatos. 

A tájékoztatón Kovács Katalin és Fürcht Pál főügyész bejelentették, hogy átfogó, alapos, minden részletre kiterjedő vizsgálat után a Fővárosi Nyomozó Ügyészség megszüntette a hangfelvétellel kapcsolatos nyomozást.

Kiderült, hogy az első pont nem bűncselekmény, ebben nyomozás nem volt folytatható, de egyébként sem volt feltárható kapcsolat Rogán Antal és Schadl György között. Fürcht Pál elmondta, hogy a fővárosi nyomozóügyészség kezdeményezte a Völner és Schadl elleni nyomozást is. Ők hallgatták ki Magyart is, aki elmondta, hogy 2021-ben szerzett tudomást az ügyről. Ezután Varga Juditot, Rogán Antalt és Gulyás Gergelyt is meghallgatták, de nem tudtak róla, hogy valaki elmulasztott volna feljelentést tenni.

A nyomozók szerint Magyar Péter hangfelvétele tárgyi tévedésekkel van tele, amelyek kizárják, hogy nyomozati iratokból szerezték azokat. 

A nyomozóiroda végül arra jutott, hogy az iratok manipulálása lehetetlen lett volna.

Ez tulajdonképpen egy magánbeszélgetés volt, amit egy házaspár folytatott le, és a házaspár egyik tagja felvette azt a beszélgetést

– foglalta össze a bizonyítékot Fürcht Pál. Mint mondta, szürreálisnak tartja azt a kijelentést, hogy neveket húzzanak ki a nyomozati iratokból. A főügyész a hangfelvétel részleteit elemezve arra jutott, hogy egy bizonyos Dettiről beszél Varga és Magyar is, a nyomozók viszont nem találtak egyetlen iratot sem, amit manipuláltak volna.

Az ügyészség által vizsgált harmadik állítás, hogy Völner Pált figyelmeztették a lehallgatásokról, a hatósági eljárásokról. Kovács Katalin elmondta, hogy ez lehetetlen, hiszen kezdetben Völner neve fel sem merült, és az ügyészségről azért nem is érkezhetett ilyen figyelmeztetés, mert az ügyben kezdetben nem az ügyészség nyomozott, hanem a Nemzeti Védelmi Szolgálat. Völner ellen csak 2021. szeptember 20-án rendelték el a nyomozást, ám sem ő, sem Schadl nem semmisítettek meg bizonyítékot.

Borítókép: Magyar Péter (Fotó: Csudai Sándor)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.