Szülei gyászolják a hígtrágyatárolóban balesetet szenvedett, elhunyt Gábort

A férfi a társai segítségére mászott le a tartályba.

Forrás: Kemma2024. 08. 23. 13:34
Terike és József, fiuk, Gábor fényképével. A férfit, aki a szákszendi sertéstelepen akart kollégáinak segíteni, a szülei mellett két gyermeke és két unokája is gyászolja
Forrás: Bors
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyászolnak annak a férfinak a szülei, aki két bajba jutott társának akart segíteni, amikor a hígtrágyatárolóba lemászott a szákszendi sertéstelepen. A szülők megtörten meséltek a Borsnak arról, hogy milyen nagyszerű ember is volt a fiuk, Gábor – írja a Kemma

A Magyar Nemzet korábban már beszámolt a tragédiáról, mikor a szákszendi sertéstelepen súlyos baleset ért három munkást, mivel beleestek a hígtrágyatárolóba. Az egyik munkás már a helyszínen életét vesztette, a másik kettőt életveszélyes állapotban szállították kórházba. A helyszínen meghalt férfit (Zoltánt) három kislánya és felesége gyászolja. A két kórházba szállított férfi közül az egyiket (Gábort) már nem lehetett megmenteni. A rendőrség halált okozó foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást, ismeretlen tettes ellen.

Gábor volt az, aki a harmadik kollégájuk segítségére siető Zoltán után szintén lemászott a tárolóba, de ez mindkettejük életébe került. 

A szülők szeretnék tudni, hogy mi történt pontosan a gyermekükkel, és miért ment a tárolókhoz, ahol tudomásuk szerint nem lett volna dolga az inszeminátorként dolgozó férfinak. A szülők úgy tudják, a fiuk segíteni akart munkatársainak.

A mi fiunk hősként halt meg, másokért… Korábban egy ideig mentősként is dolgozott

– mondta a férfi édesanyja.

Az apa szerint fia jó ember és jó gyerek volt, akit nagyon sokan szerettek, bárki számíthatott rá a bajban. 

Két gyermeket és két unokát hagyott hátra.

 

A szákszendi telepen változtatnak

Azt, hogy mi is történt, mi vezetett a tragédiához és ki a felelős a történtekért, hosszú vizsgálat fogja eldönteni. A három szemtanú közül ketten elhunytak, egy pedig jelenleg is kórházban van. A cég azonban már most változásokat ígért: vállalták, hogy a tartályok zárt fedelét lecserélik rácsosra, hogy folyamatos legyen az akna szellőzése. A karbantartók ezentúl csak akkor végezhetnek hasonló feladatot, ha a vezető is a helyszínen tartózkodik, illetve légtérmérőt fognak vásárolni, amivel a helyszínen is mérhetők a jelen lévő gázok. 

@ripost.hu Életeket akart menteni Gábor, de őt is elveszítettük... Beleájult három férfi Szákszenden egy disznóürülékkel teli tartályba. #ripost #tragedia #baleset #szakszend #gyasz #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou ♬ eredeti hang – Ripost - Ripost

Borítókép: Gábor, a sertéstelepen elhunyt férfi szülei (Fotó: Bors)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.