A brüsszeli baloldal méltó örököse a szovjeteknek

Az elmúlt hetekben álhírekkel csapták be saját, felkészületlen újságíróikat. Hazudnak reggel, éjjel meg este… – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2020. 06. 16. 11:24
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Brüsszeli pénzből, brüsszelita baloldaliak készítettek lejárató fikciós filmet Magyarországon. A magyar kormány lejáratása volt a célja annak a (hamisnak bizonyult) videónak, amelyben a brüsszeli baloldal az egészségügy „súlyos” állapotát kívánta bemutatni. A szocialisták fegyvere azonban visszafelé sült el, amikor kiderült, hogy a felvételen mentőtisztként bemutatott nő semmilyen dokumentummal nem tudja igazolni egészségügyi képzettségét vagy azt, hogy a magyar Országos Mentőszolgálat (OMSZ) alkalmazásában állt. Sőt egyértelműen kiderült, hogy hazudott. Gyorsan kiderült az is, hogy a kamuvideót Ujhelyi István európai parlamenti képviselő stábjának egyik tagja készítette.

A kellemetlenné vált videót az MSZP törölte a saját közösségimédia-platformjairól, a szocialista EP-képviselő pedig a Facebookon igyekezett menteni a bőrét: azt írta, a videót készítő párttársa „mindössze technikai segítséget nyújtott a szabadidejében”.

Ez viszont felveti a tiltott pártfinanszírozás gyanúját, az Európai Parlament szabályzata ugyanis előírja, hogy a Brüsszeltől kapott anyagi támogatás csak az EP-képviselő saját munkájára használható fel, pártcélokra nem. A nagyobbik magyar kormánypárt, a Fidesz EP-képviselői ezért az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordultak tiltott pártfinanszírozás gyanújával.

Aknára futott a balliberális sajtó

A szocialista propagandavideót szinte a teljes magyar liberális sajtó ellenőrzés nélkül átvette, abban a reményben, hogy így sikerül rossz fényben feltüntetni a magyar kormány koronavírus elleni intézkedéseit. Néhány nappal később azonban be kellett látniuk, hogy pojácát csinált belőlük az MSZP.

Így ültetik fel saját felkészületlen mikrofonállványaikat

De nem ez volt az egyetlen olyan eset, amikor az európai baloldal felültette a saját tájékozatlan újságíróit. Áprilisban a CNN és a BBC erősen prekoncepcióktól fűtött interjúkat készített magyar politikusokkal. A CNN riportere, Christiane Amanpour Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminisztert, míg Stephen Sackur, a BBC Hard Talk házigazdája Kovács Zoltán magyar kommunikációs államtitkárt faggatta az Orbán-kormány koronavírus-ellenes és egyéb intézkedéseiről. Mindketten különösen a rendeleti kormányzás bevezetését és a parlamentáris demokrácia hiányát kérték számon. Amanpourt láthatóan teljesen váratlanul érte, amikor kiderült, hogy a magyar parlament a lezárások idején is ülésezett, az ellenzéki képviselők munkáját semmi sem korlátozta. Sackur szintén nehezen viselte, hogy elszánt próbálkozásai ellenére sem tudott fogást találni a magyar államtitkár tényeken alapuló, higgadt válaszain.

Fake news-gyártás, a szocialisták bevált fegyvere

A történelem meghamisítása és a fake news-gyártás egyébként sem áll távol a szocialistáktól, illetve szellemi elődeiktől, a kommunistáktól. A hírhedt kommunista diktátort, Sztálint ábrázoló korai fotókról a cenzorok az évek során eltüntették azokat az elvtársait, akik később a despota politikai ellenfeleivé (majd áldozataivá) váltak, ezért haláluk után nem maradhattak a fotókon. A moszkovita baloldal utódai is folytatták a hazudozást. A Magyar Szocialista Párt volt elnöke, Gyurcsány Ferenc miniszterelnöksége idején, 2006-ban beismerte, hogy kormányzás helyett végig „hazugsággyárat” működtetett. „Hazudtunk reggel, éjjel meg este” – jelentette ki Gyurcsány a párt frakcióülésén. Azt is elismerte, hogy az úgynevezett konvergenciaprogramban, amit Brüsszelnek kellett átadni, hamis adatokat közölt. A brüsszeli baloldal akkor nagyvonalúan megbocsátotta ezt is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.