Az első hó megbénította Budapestet

A tömegközlekedésben fennakadásokat okozott a havazás, több vonalon nem járnak vagy késnek a vonatok, a közösségi közlekedés néhány helyen megbénult, vidéken balesetek miatt vannak útlezárások.

Forrás: MTI2019. 12. 02. 10:14
null
Budapest, 2019. december 2. Gyalogosok a behavazott Csengery utcban 2019. december 2-n. MTI/Balogh Zoltn Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lezuhant egy teherautó a Nagyszőlős utcai felüljáróról

Átszakította a szalagkorlátot és lezuhant egy teherautó a XI. kerületi Nagyszőlős utcai felüljáróról a Budaörsi útra, az oldalára fordult jármű a városból kifelé vezető mindkét sávot elfoglalja a Petőfi-laktanya előtt.

A balesetben a teherautó vezetője megsérült – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság hétfő délután a rendőrségi honlapon.

A BKK a közösségi oldalán több, a közlekedést érintő változásról is beszámolt. Fővárosszerte a havazás miatt latyakos, csúszós az utak burkolata. A BKK-járatok megnövekedett menetidővel közlekednek. A magasabban fekvő területeken és a mellékutcákban jeges útszakaszok is lehetnek:

- a Libegő nem üzemel,

- a 8E autóbusz terelve közlekedik, nem érinti a Farkasréti temető és a BAH-csomópont közötti megállóit,

- 140-es autóbusz rövidített útvonalon jár, nem érinti a Művelődési Ház és a Dióskert megállót,

- a 102-es, a 110-es és a 112-es autóbusz módosított útvonalon közlekedik, több megálló kimarad,

- a 219-es autóbusszal rövidített útvonalon, a Saroglya utca és Csillaghegy között utazhatnak.

- áramellátási hiba miatt nem jár a 80A trolibusz a Keleti pályaudvar és a Puskás Ferenc Stadion között, helyette az M2-es metróval lehet utazni.

A Budapesti Közlekedési Központ hivatalos Facebook-oldalán folyamatosan frissíti a tömegközlekedéssel kapcsolatos információkat.

Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A közúti közlekedés is a havazás okozta fennakadásokkal küzd

Az M0-s autóút déli terelt szakaszán, az M1-es autópálya irányába az erős forgalom miatt, Dunaharaszti és Halásztelek között szakaszosan araszolnak a járművek, közel 1 óra a plusz menetidő.

Valamint a 22-es km-nél egy műszaki hibás kamion vesztegel a külső sávban. Fokozott figyelemmel közlekedjenek! A másik oldalon, az M5-ös autópálya felé Nagytétény térségében tapasztalható lassulás, ott 10-15 perc a menetidőtöbblet. Az autóút keleti szakaszán a Megyeri híd irányba Üllő és az M3-as autópálya csomópontja között szakaszos torlódásra kell számítani!

Az M1-es autópályán a főváros felé, Biatorbágy térségében egy személyautó a szalagkorlátnak csapódott. A 18-as km-nél a sérült jármű a leálló sávon vesztegel, de a torlódás 3-4 km-es.

Az M6-os autópályán, Budapest felé a 99-es km-nél, Paks térségében egy személyautó szalagkorlátnak ütközött. A belső sávot lezárták, csak a külső sávon halad a forgalom.

Az 1-es főúton a szárligeti elágazásnál egy kisbusz árokba hajtott. A 46-os km-nél lezárták a fél útpályát.

Keresztbe fordult az úttesten egy kamion a 3-as főút 35-ös km-énél, Gödöllő térségében. Az érintett útszakaszt teljes szélességében lezárták.

A 102-es főúton Tinnye és Pilisjászfalu között, a 12-es és a 21-es km között 3,5 t súlykorlátozást vezettek be, ráadásul a 17-es és a 21-es km között le is zárták a főutat.

Az időjárás és a reggeli erős forgalom miatt szinte az összes főváros környéki gyorsforgalmi, fő- és mellékúton araszolnak a járművek, többek között:

- az M2-es autóúton a főváros irányába, Dunakeszi térségében,

- az M3-as autópályán Bagtól a főváros bevezető szakaszáig,

- az M5-ös autópályán az M0-s autóúti csomóponttól befelé,

- az M7-es autópályán már Érdtől megtorpan a kocsisor, – a 4-es főúton Monornál,

- a 10-es főúton Piliscsaba és az ürömi körforgalom között,

- a 11-es főúton Tahitótfalu és Szentendre között,

- a 31-es főúton Mendénél.

Az ország nyugati és déli részén az eső, havas eső nyomán az útburkolat mindenütt nedves. Az északi, keleti, valamint a középső országrészben a változó intenzitású havazás nyomán az útburkolat mindenütt a sónedves, de az intenzív havazással érintett területeken havas, hókásás.

Fotó: MTI/Mohai Balázs

Több vonalon nem járnak vagy késnek a vonatok

Több vonalon nem járnak vagy késnek a vonatok a havazás miatt – közölte a Mávinform hétfő reggel a Facebook-oldalán.

Mint írták: az időjárás miatt a Budapest-Nyugati pályaudvar és Monor, valamint a Monor és Budapest közötti személyvonatok nem közlekednek. Helyettük a zónázó vonatok minden állomáson és megállóhelyen megállnak.

A Nyugati pályaudvaron egy váltó és egy kitérő vágány tervezett éjszakai karbantartását nem fejezték be időben, ezért három vágányról nem tudnak indulni és érkezni a vonatok. Emiatt a Budapest-Vác-Szob, a Budapest-Vácrátót-Vác, a Budapest-Lajosmizse és a Budapest-Cegléd-Debrecen-Záhony vonalon akár 60-80 perces késések is lehetnek.

Váltóállítási nehézségek miatt vonattorlódások alakulnak ki a Nyugati pályaudvar előtt, és félórás késésre kell számítani Budapest és Pécel között is.

Jelentősen megnőtt a Budapest-Hatvan közötti InterCity-pótló autóbuszok menetideje, mert Pécel és Isaszeg, valamint Gödöllő és Máriabesnyő között balesetek miatt leállították a közúti forgalmat, így az M3 autópályán és a 3-as úton is lassabb a közlekedés.

Nem járnak a vonatok Bakonyszentlászló és Zirc között, mert egy Győrből Veszprémbe tartó személyvonat egy kidőlt fára futott. A vonat nem siklott ki, de a meghibásodás miatt az arra utazóknak késésre kell számítani – derül ki a Mávinform közleményéből.

Jelentős késések, vonatkimaradások a Nyugati pályaudvaron

Jelentős, akár kétórás késésekre és vonatkimaradásokra is számítani kell a budapesti Nyugati pályaudvaron hétfő délután – közölte a Mávinform a Facebook-oldalán.

Az érintett vonalak: Budapest-Vác-Szob, Budapest-Veresegyház-Vácrátót-Vác, Budapest-Esztergom, Budapest-Lajosmizse, Budapest-Cegléd-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony, Budapest-Szeged.

A vasúttársaság hétfő délelőtt azt közölte: a Nyugati pályaudvaron egy váltó és egy kitérő vágány tervezett éjszakai karbantartását nem fejezték be időben, ezért nem tudnak a vonatok három vágányról indulni és azokra érkezni. Váltóállítási nehézségek miatt vonattorlódások alakultak ki a pályaudvar előtt.

Baleset miatt lezárták a 24-es főutat Mátrafürednél

Autóbusszal ütközött össze egy személygépkocsi a 24-es úton, Mátrafüred közelében, az útszakaszt lezárták – tájékoztatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfő délután az MTI-t.

Lázár Levente közölte: a balesetben, amely a főút 8-as kilométere közelében történt, az első információk szerint senki sem sérült meg.

A helyközi Volán-járaton 10-15 ember utazott, őket időközben mentesítő járatokkal továbbvitték.

A helyszínelés idejére a rendőrök az utat lezárták, kerülni Abasár irányába lehet – közölték.

Piliscsabánál a 10-es FőÚtat kellett részlegesen lezárni baleset miatt

Összeütközött egy kamion és a személyautó a 10-es főúton Piliscsaba közelében, ezért lezárták a fél pályát – közölte a katasztrófavédelem.

A közlemény szerint a baleset a 23. kilométernél történt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.