A járvány közepén lépett le a bicskei háziorvos

Csaknem kétezer praxisbeli betegeket hagyott ott az elmúlt év végén Bicskén dr. Bourgla Ossamah háziorvos, hogy magánpraxist nyisson. A városban sokan gondolják úgy, hogy járványhelyzetben ez nem volt etikus. Az orvos politizál is, tagja a képviselő-testületnek, korábban az MSZP színeiben indult.

Magyar Nemzet
2021. 05. 09. 17:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Örömmel beszélt arról korábbi sajtónyilatkozataiban dr. Bourgla Ossamah bicskei háziorvos, hogy szeretik a betegei, 2020 decemberének végén mégis otthagyta őket, hogy magánpraxist nyisson. Az orvos huszonöt éve él családjával Bicskén, egy két és fél évtizedes háziorvosi praxis szakadt meg, és hogy ez éppen a járványhelyzet közepén történt, arról megoszlanak a vélemények. Van, aki megértően fogadja, az 1830 beteg közül azonban sokan gondolják azt, hogy nem éppen tökéletes az időzítés.

Dr. Bourgla Ossamah
fotó: Bicske.hu

Dr. Bourgla Ossamah aktívan részt vesz a város közéletében is: képviselő a helyi testületben, és sajtóbeli megnyilatkozásai alapján nehéz eldönteni, hol válik el személyében a gyógyító és a politikus. Annak ellenére, hogy – mint idéztük – szeretik őt a betegek, gyakran beszél úgy, mintha szír származása miatt itt közvetlen veszélynek volna kitéve. 2017 őszén például azt nyilatkozta az akkor erősen kormányellenes Hír TV-nek, hogy 2015 nyarán (emlékszünk, ez volt a migrációs válság ideje) azért költözött a felesége a gyerekeivel együtt Manchesterbe, mert „kerestek egy olyan helyet, ahol színesebb a világ, ahol az emberek bőrszíntől, vallástól függetlenül egymás mellett békében tudnak élni”. Hozzátette, ő is azt tapasztalja, hogy ha elhagyja Bicskét, ugyanolyan migránsnak számít, mint akiktől sokan félnek. Ezt érdemes összevetni azzal a kijelentésével, amelyet három hónappal később tett, tudniillik, hogy őt Felcsúton is nagyon szeretik.

Ez utóbbi alkalommal beszélt arról is, hogy nem indul a bicskei választáson az MSZP színeiben, mert nem szeretné, ha miatta tekintenék a pártot „migránssimogatónak”. Mint említettük, Bourgla Ossamah ma is képviselő Bicskén, igaz, nem az MSZP színeiben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.