A Jobbik emblematikus arca távozik a pártból

A Jobbik újabb meghatározó politikusa hagyta ott a pártot. Mirkóczki Ádám egri polgármester közleményében hangsúlyozta, hogy nincs konfliktusa a párt jelenlegi vezetésével, egyetért a Jobbik irányvonalával.

2020. 06. 02. 17:20
null
Mirkóczki Ádám már más színekben kampányol Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Mirkóczki Ádám elhagyja a pártot” – tudatta a Jobbik Magyarországért Mozgalom sajtóosztálya egy rövid közleményben. Hozzátették: az egri polgármester döntése közös megegyezésen alapul. A közlemény szerint semmilyen nézeteltérés, konfliktus nem állt a háttérben és Mirkóczki kilépésének „egyáltalán nincs köze az utóbbi időben a párt körül zajló eseményekhez”. A távozás indoklásaként azt írta a párt sajtóosztálya, hogy „az Eger városáért érzett felelősségtudata miatt hagy fel a pártpolitikával”, hangsúlyozták továbbá, hogy a városvezetőnek nincs konfliktusa a párt mostani elnökségével és „egyetért a Jobbik irányvonalával is”. – A Jobbik magyar néppárt az emberekért dolgozó, felelősségteljes közösségként támogatja Mirkóczki Ádámot a városvezetői munkájában, és ugyanezt a hozzáállást várja el más pártok vezetőitől is – közölték, sok sikert kívánva a polgármesternek a további munkához.

Mirkóczki Ádám a Jobbik egyik legismertebb politikusa volt, 2008 óta volt a párt tagja. 2009-ben a párt Heves megyei elnöke lett, 2010-ben a Jobbik listájáról bejutott az Országgyűlésbe, tevékenykedett a párt szóvivőjeként is.

Habár a közlemény szerint békével váltak el útjaik, a polgármester döntése valószínűleg nem független a pártban zajló folyamatoktól és attól, hogy az elmúlt időszakban több fontos politikus is kilépett a Jobbik frakciójából. Sneider Tamás volt elnököt a párt vezetése el akarta mozdítani országgyűlési alelnöki pozíciójából, ezt követően Sneider kilépett a frakcióból és visszaadta parlamenti pozícióját is. Varga-Damm Andreát egy szakmai döntése miatt szólította fel a párt a mandátuma visszaadására, miután azt javasolta: fogadják el a nemzetbiztonsági törvény módosítását. A döntés kapcsán ellenzéki hisztéria tört ki, mondván, a törvény korlátlan megfigyelési jogkört adhat a nemzetbiztonsági szervezeteknek, ám mint kiderült, ez nem volt igaz. Varga-Dammtól elnézést kért a párt, miután nyilvánosan meghurcolták, ám a képviselőnő ezt nem fogadta el és kilépett a frakcióból.

Farkas Gergely velük együtt távozott a párt képviselőcsoportjából múlt szerdán; neki a pártvezetés jelenlegi irányvonalával volt problémája, többek között a határon túli magyarok elleni verbális kirohanásokat sérelmezte, valamint azzal indokolta döntését, hogy Jakab Péter „besúgóhálózatot” működtet a párton belül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.