A koronavírus védőoltás csak néhány esetben veszélyes

Közösségi oldalán beszélt a Covid–19 vírus védőoltása körüli tévhitekről Kásler Miklós miniszter.

Végh Attila
Forrás: Facebook2021. 01. 02. 12:58
null
Kásler Miklós: Reménykeltők a vérplazma-terápiás kezelések és a más betegségeknél alkalmazott gyógyszeres terápiák is Fotó: Emmi/Bartos Gyula
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Videóüzenetben adott tájékoztatást Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a vakcina beadásának valós részleteiről, mivel a balliberális sajtóban és az ellenzékhez köthető közösségi oldalakon egyre több tévhit, álhír és elbizonytalanító információ jelenik meg a védőoltásokról, miközben már tudományos alapokkal bizonyították, a Pfizer vakcinája valódi és kockázatmentes védelmet biztosít a koronavírus fertőzéssel szemben.

 

Az egészségügyért is felelős miniszter emlékeztetett arra, hogy a védőoltások nemzetközileg felügyelt szigorú tesztjei bebizonyították a koronavírus elleni vakcina hatását és alkalmasságát. Minden védőoltás bevezetését hasonló, alapos elemzés előzi meg, ezekkel már eddig is számos fertőző kórt sikerült leküzdeni. Kásler Miklós rámutatott,

nem a védőoltástól kell tartania a polgároknak, hanem a vírusfertőzéssel járó kockázatoktól.

A közleményben felhívta a lakosság figyelmét, hogy amellett, hogy bár a vakcináknak kiemelt jelentőségük lesz a védelem kialakításában, továbbra is be kell tartania a polgároknak a járványügyi védelmi intézkedéseket.

A videóüzenet végén a tárcavezető felsorolta azt a három csoportot, akik számára valóban nem javasolják a Pfizer-vakcinák beadását. Ebbe a körbe beletartoznak a várandós anyák, azok, akik allergiásak a védőoltás bármely összetevőjére, valamint azok, akiknek kórelőzményében anafilaxiás reakció, allergiát kiváltó túlérzékenység szerepel – az ilyen betegeknél az antibiotikum beadása is életveszélyes lehet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.