A liberalizmus által lenézett kereszténység

Tisztújítás után, megszűnés előtt a Jobbik. Mitől gondolják úgy többen, hogy Jakab Péter lesz az utolsó, aki lekapcsolja a villanyt az egykori radikális pártnál? És mi lesz azokkal, akik nem a Gyurcsány Ferenchez közelítő politikát támogatják? Hova szakadjon a párt, ha már így is lényegesen kevesebben vannak, mint korábban? Mindezek előtt viszont Niedermüller Péter és a rémisztő képződmények, avagy a DK nem kirekesztő és rasszista.

Forrás: HírTV2020. 01. 28. 14:42
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kunfalvi Nóra újságíró, Fodor-Horváth Zsófia a 888.hu újságírója és Párkányi Eszter az Alapjogokért Központ elemzője voltak a Hír TV Címlap című műsorának vendégei.

Niedermüller Péter szerint azok, akik fehér bőrűek, keresztény vallásúak, heteroszexuális beállítottságúak és férfinak vagy nőnek vallják magukat, egyfajta rémisztő képződmények. A műsor vendégei először ezzel a kijelentésével kapcsolatban mondták el a véleményüket.

„Én nem gondoltam volna, hogy a XXI. században Magyarországon gyűlöletbeszéd lehet a keresztényekkel szemben.”

– fogalmazott Kunfalvi Nóra újságíró.

„Szerintem a DK-nál ez a fajta beszéd – meg amúgy a kettős mérce is – abszolút belefér, mert ők magukat felhelyezték egy erkölcsi piedesztálra és nekik szabad. Nekik szabad így beszélni, mert ők nem úgy gondolják. Persze aztán megy utána a magyarázkodás, de végül is ki szokott magyarázkodni? Az, akinek piszkos a szennyese. Ha tényleg nem történt volna semmi, akkor nem lett volna szükség magyarázkodásra sem.”

– jegyezte meg Fodor-Horváth Zsófia.

Ezt követően a korábban említett, fehér bőrű, keresztény vallású, heteroszexuális férfiak és nők lenácizásáról mondták el véleményüket a műsor vendégei. Hiszen efféle megjegyzéseket is tett korábban DK alelnöke.

A kereszténység liberalizmus általi lenézésének divatja, a baloldali kettős mérce, az egymásra mutogatás is a műsor témái közé tartoztak, ami a baloldalon mostanában előforduló dolgok megbeszélését illeti.

„Mindig megtalálják azt a két csoportot, amit egymásnak akarnak ugrasztani.”

– hangsúlyozta Párkányi Eszter, az Alapjogokért Központ elemzője.

A Jobbik tisztújítása és a DK-hoz való közeledése is a műsor beszédtémáinak részét képezte, melynek ellentmondására Magyarország élőben című műsorunkban Velkovics Vilmos is kereste a választ, meghívott vendégét, Z. Kárpát Dánielt, a Jobbik alelnökét kérdezve.

A teljes adást IDE KATTINTVA tekinthetik meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.