A magyar kormány időben meghozta a szükséges intézkedéseket

A kormány időben meghozta azokat a szükséges intézkedéseket, amelyek a koronavírus-járvány terjedésének lassításához járultak hozzá – mondta az emberi erőforrások minisztere csütörtökön, a Hír Tv Magyarország élőben című műsorában.

Forrás: MTI2020. 04. 09. 21:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kásler Miklós kiemelte, hogy ezen intézkedéseknek köszönhetően két-három héttel később jelentek meg az első megbetegedések Magyarországon, és ezek száma is alacsonyabb volt a nyugat-európai országok adataihoz képest.

Mint mondta, gyorsul a járvány terjedése, de ez még „kezelhető méretek” között maradt. Fontos ugyanakkor, hogy ebben a fázisban van a legnagyobb szükség arra, hogy az emberek maradjanak otthon és kerüljék a csoportosulásokat – emelte ki.

A miniszter beszélt arról is, hogy az egészségügyi rendszer átalakítása már folyamatban van, és a szükséges humánerőforrás is rendelkezésre áll a járvány kezelésére. Zajlik az intenzív ellátás megszervezése, és megkezdődött a nem altatóorvos, intenzív terápiás orvosok átképzése, felkészítése erre a tevékenységre is. „Mindig a legrosszabb variációra készülünk” – fogalmazott.

Kásler Miklós hozzátette: az egészségügyi szakmai kollégium tagozatai összeállították saját területük eljárásrendjét, ezen belül is meghatározva, melyek azok a beavatkozások, amelyeket a járvány ideje alatt is el kell végezni, melyek halaszthatók. Jelezte, a jóindulatú daganatok esetében a kezelés halasztható, rosszindulatú elváltozás esetén azonban minden kezelési formát el kell végezni, korlátozás nélkül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.