A magyar teszt pontosabb az eddig ismert gyorstesztnél

A Magyarországon kimutatott vírustípusok alapján kifejlesztet koronavírusteszt sokkal pontosabb az általános gyorstesztnél Horváth Ildikó szerint. Az egészségügyi államtitkár a Hír TV-ben a járvány ellaposodása ellenére is további óvatosságra és éberségre intett.

Forrás: Hír TV2020. 06. 30. 9:38
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar Covid-teszt ellenanyagait azokból a vírusokból készítették, amelyek Magyarországon terjednek, így szorosan a magyar vírustípusokra specifikált – mondta el az egészségügyi államtitkár a Hír TV Magyarország élőben című műsorában. Horváth Ildikó hangsúlyozta: a magyar körülményekre optimalizált teszt óriási segítség, mert így jobban meg lehet érteni azt, hogy például bizonyos oltóanyagra mennyi ellenanyag-termeléssel válaszol egy emberi szervezet, és melyek az oltóanyagok során azok a dózisok, amelyekkel egy megfelelő ellenanyagválaszt ki lehet majd váltani.

– Ezen a nyáron mindig a fejünkben kell tartanunk, hogy ez egy vírusos nyár, a vírus itt van közöttünk. Az első jeleknél figyelni kell, ha valaki gyanús, azonnal vizsgálni kell, ha a gyanú igazolódik, akkor el kell különíteni, izolálni kell és a kontaktokat meg kell keresni – hívta fel a figyelmet Horváth Ildikó. Hozzátette: azt, amit tavasszal olyan sokat gyakoroltak a járványügyi hatóságaink, nyáron is folytatniuk kell.

Az államtitkár arra is kitért: kikerülhetetlennek látszik a világban, hogy ne kerüljön be újra az országba a vírus. Elmondta, idén nem javasolja a külföldi nyaralást, hiszen itthon mindenki biztonságban érezheti magát.

Ahogy korábban lapunk is beszámolt róla, múlt csütörtökön jelentette be az emberi erőforrások minisztere, hogy megjelent a magyar fejlesztésű ellenanyag-vizsgáló teszt, amely alapja lehet a valódi védettséget nyújtó, magyar koronavírus-oltóanyag kifejlesztésének is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.